Tuesday, August 9, 2011

Perasaan yg bercampur2...

Salam...

Berblogging dlm keadaan ngantuk...ZZZzzzZZzzzzz...time yg sesuai berfb dn meninjau ke website2 yg menarik...

Anyway teruja baca blog my old frenz nadhrah aka rara...bknla teruja sbb dia br dpt baby ke ape..sbb ramai dh mmbr2 xkira kwn sek, kwn U dpt baby thn nie..mmg ramaila..tp ape yg menarik ati aku sbb dia mcm aku gak...hahaha xpernah pun nak pegang baby, nak jaga baby atau yg sewaktu dgnnnye..terus terang ckp aku mmg takut nak pegang baby yg masih dlm ari ni...mmg xde pengalaman lgsg..apatah lg nk menyusukan, menukar lampin baby dn lain2...baca blog rara terdetik dlm ati camne la aku nnt...am i prepared to be a mother...

tp dalam takut2 mmg rasa xsabar nk jd seorg ibu..biarla xpandai pun...nnt aku pandaila kot..blaja dr pengalaman sendiri, blaja dr mak mertua dn blaja dr ibu sendiri...suka tgk baby2 member..suka tgk kwn2 yg ada anak ni...mmm ni cucu pertama bg kedua2 belah pihak mesti semua org tgh xsabar2 mcm aku gak...

risau pun ada gak ni..even byk lg minggu utk menanti due date...yela mcm2 leh jadi...hanya harapan dn doa dipanjatkan...moga doa aku di bln yg mulia ini dimakbulkan Allah..insyaAllah...


5 comments:

Julie Jamaludin said...

sabar nane.. insyaAllah, moga2 selamat semuanya...

nane n kerry said...

thanks julie..doakan sumenye slamat ye...

Lily@MamaZaraZareef said...

hee..takpe nane..sume tu cabaran..rase sume first time mother akan pikir mcm tu, termasuklah aku dulu..dhlah anak bongsu..tk pernah jaga budak kecik..mcm2 la..tp bile dh ada anak sndiri..otomatik sume tu akan bertukar..dr tk pndai jadik pndai..cume aku dpd time zara smpailah ke zaeef,,sebulan pertama mmg mak akulah tolong mandikan diorang..part tu mmg aku serender sket..hehehehe

faiez said...

owh usah dirisau....memiliki suatu anugerah yg sgt bernilai...sungguh seronok kerana kita akan punya teman yg akan megekor ke mana sahaja....

nane n kerry said...

lily- hahah cuak kan sbb xde pengalaman..
faiz- ye menjd seorg ibu impian sume wanita...

HIDUP BAHAGIA BERSAMA

Daisypath Anniversary tickers

PUTERA PERTAMA

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

PUTERA KE DUA

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers>
Designed by UMIESUEstudio 2014