Wednesday, August 24, 2011

Lagi 5 ari..

Salam..

Lagi 5 ari nk raya...kelam kabut gak bdk2 tmpt keja prepare chemical nk antar ke offshore..sume URGENT je..maklumla masing2 nak raya gak kn..bkn org offshore yg bercuti tp org kapal, org yg nk uruskan penghantaran sume nk bercuti...

Aku lak..dh siap transfer job dgn harapan lps raya nak cuti dh..pdhal suppose middle of Sept br nk beranak...dh transfer sume job rs nk cuti je cpt2 hehehe...n aku dh siap antar emel kt big boss lg..big boss aku pun dh reply puckp....
"Thanks for your pro-activeness and "hand-over" note during your leave.
My pray everything goes well especially on your maternity, be save, Happy Holiday and Selamat Hari Raya."
Send from his blackberry sbb dia berada di Bagor, West Java, Indon...hahaha bknla niat nk ampu or kipas dia pun...tp since aku keja sini, suka lak wt baik dgn big boss ni..dia mengharapkan aku jd spy dia utk jaga jantan2 nakal kt sini sbb die berada nun jauh di KL kan..tp last2 jd sebaliknye...jantan2 ni mmg suka aku berbaik dgn big boss utk mengorek rahsia dn mengambil kesempatan yg ada..mana lg bagus ek jd spy boss ke jd spy pekerja boss huhuhu...

Bln puasa thn ni leh kira brapa ari makan kt luar..xmcm masa dok kt shah alam dl...sekali je kot..dgn bdk2 opis..tu pun ktorg ckp xnk makan hotel x sedap..nk makan seafood..so bos kecik tempahla makan kt medan selera ikan bakar kt Kuala Kerteh...kami order:- 
nasi utk 13 org,
tom yam utk 13 org,
siakap bakar,
siakap 3 rasa,
siakap stim,
kepah masak ape ntah (i'm not sure)
Ketam berlada,
Telur dadar utk 13 org
Kailan ikan masin utk 13 org
Fresh orange utk 13 org

Nmpk mcm kebulur x? pdhal yg dtg 10 org je...makanan die okla..plg best tom yam dgn siakap dgn kepah..ketam xsedap lgsg...(terbyg ketam masa mkn kt Labuan)...harga total semuanya RM380...pttnye kami amek gmbr sume makanan2 tu utk dipromote tp sbb smpai pun dh lewat dh azan, berbuka posa dl lps tu br terigt nk amek gmbr...so nie jela gmbr yg ada pun...

Kla..esok dh Khamis..Jumaat, Sabtu sini xkeja..kami malasla blk Trg weeken ni..jimat duit minyak di ari2 raya ni..lgpun mesti weekend ni ramai dh blk kg..mesti jem kalah KL nnt...dh nmpak dh banner2 " Selamat Pulang Perantau" dr MB Trg di tepi2 jalan raya...sape yg blk kg tu drive safely...semoga kalian selamat smpai ke destinasi...



5 comments:

faiez said...

hihihihihi....ko blik mane plak???g memane..sesiap beg dlm keta tau

Mama Ardini said...

betul tu..beg baby, beg mama adalah WAJIB. hehe

SureenA said...

bestnyaa.. semua nak beraya dah ni.. ;) all the best utk menjadi mama ye.. aku doakan ko selamat.. :)

naney said...

faiz- aku ikut keadaan..tp thn ni mmg turn blk umah mak mertua..
anyway faiz n ain beg sudah tersedia dlm keta sejak bbrp minggu yg lps...excitedla konon..

naney said...

sue- thanks...ko pun beraya elok2 kt negara org..

HIDUP BAHAGIA BERSAMA

Daisypath Anniversary tickers

PUTERA PERTAMA

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

PUTERA KE DUA

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers>
Designed by UMIESUEstudio 2014