Monday, August 8, 2011

8 Ramadhan

Salam...

xkan tiap2 ari ramadhan update blog kn..huhuhu aktiviti menghilangkan ngantuk di bulan puasa...anyway kiri dn kanan opismate ku tgh tido...lg2 menambahkan aura utk tidur huhuhu...

dh seminggu berpuasa jap je kan...xlama lg raya..sebut pasal raya ni ape persiapan raya thn ni..semlm br terpikir xwt budget pun utk raya thn nie...dl seblm ramadhan dh budget..kuih raya brape rm..baju raya brape rm..duit raya brape rm..bla bla bla lg brape rm...thn ni sedar x sedar dh seminggu dh puasa...maybe sbb first time berpuasa di kemaman thn ni..pastu sibuk wt persiapan utk baby (ye ke sibuk...mcm xdela sgt mengshopping)...rasanya d first reason tu sbb plg kukuh...sbb kalo dl tmpt keja kecoh org promote kuih rayala...time lunch hr mmbr2 sibuk ajak g tesco la ole2 la utk survey bj/tudung raya...sekrg hampeh bayang kuih raya pun xnmpak..nk jln2 survey bj raya..mmm sape nk teman...hubby??? hahaha dia plg xsuka window shopping...lgpun bj raya dia dh siap dh...bj melayu time abg aku kawen ari tu..

anyway insyaAllah thn ni hubby dpt berpuasa penuh dgn aku..semlm boss dia ty bile due date aku..ada ke dia ckp 9/9...ish awal sgt tu..nmpknye baby kena kelua awal la dr 9/9 huhuhu...tp reason yg mengatakan dia pun xreti dn xtau sgt sbb anak pertama menyebabkan boss dia xantar die kt tgh2 laut puasa/raya thn ni...boss tkt bile dh antar kelam kabut lak nk panggil blk..maklumla kos chopper pun kalah kos kapal terbang dr terengganu nk blk jb...dhla susah nk dihubungi kt tgh2 laut tu..yeaaa tercapai hasrat berpuasa dn beraya dgn hubby..tp mak dia dah chop dia utk di pg raya..maklumla 2 thn xblk raya...waaa best ke raya umah mak mertua???

persiapan baby...dh siap kot...huhuhu...aku pun xdela beriye2 sgt...mama ckp org jawa nye pantang xleh beli brg awal2...dh tu kalo xbeli awal2 beli time pantang ke? maybe maksudnya beli yg basic2 je xyah beli byk2..tp mega sale yg sedang berlangsung ni membuatkan aku rs ptt la dibeli sekrg sbb tgh murah huhuhu...namun nafsu masih leh dikawal lg ni...

ok time to continue job..seblm maternity kena siapkan semuanya..br boss rasa lega..bdk 2 org td pun dh bangun dr tidur...selamat berbuka semua ye...

2 comments:

mizzyN said...

Aku beli masa preggie 6 bln, kalau ikut nya preggie bln 7 paling lambat. X awal sgt and x lambat sbb bb boleh kua bile2 lpas 28 minggu kan. Kecuali kalau ko ada tukang beli barang so senang la. Beli barang siap2 la sbb masa preggie bln 8/9 dh x larat nak diri lama. Lagipun dr segi kewangan amat la membantu, xdela ko duk rumah nunggu laki ko kua sopping last minit. Bosan gileeee weh sekali tu aku kena tinggal 4 jam dgn bapak aku and baby. Bapak aku dahla takut pegang bb kecik.

nane n kerry said...

nadh- aku dh beli dh yg basic2 tp tula rasa nk membeli yg xbasic lak hahaha mcm baby cot, breast pump dn mcm2 lg huhuhu...mcm excited pun ada..sbb most of d sale sume smpai 31 ogos tkt lps 31 ogos tu brg2nye agakla mahal kan...

HIDUP BAHAGIA BERSAMA

Daisypath Anniversary tickers

PUTERA PERTAMA

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

PUTERA KE DUA

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers>
Designed by UMIESUEstudio 2014