Sunday, August 7, 2011

i dh confirm keja....

salam..

hahaha berangan je tajuk di atas tu..lum pun dpt surat tp dh beriye2 ckp dh confirm..xpe sok aku kol HR ty kedudukan aku setlh tamat tempoh percubaan keja ni...

act aku xdela wt keja bersungguh2 pun sepanjang tempoh percubaan ni..nila tmpt keja yg plg hampeh aku rasa...rasa mcm bermain2 keja..culture shock pun ada...meh kt tgk ant keja dl dn keja sekrg:-

Keja dulu aka kt Polymatech- aku jd minah kilang...masuk2 ramai gile under aku...supervisor, operator...masuk keja ada punch card..lambat kena tolak gaji...dhla masuk awal2 pg blk lak lewat petang...kdg2 xsempat tgk matahari pun...keja time mlm2 pun pernah...ohh sungguh mengantuk...pg2 ada meeting kena update dgn boss ape prob dn jalan penyelasaian..monthly kena submit report..NG tinggi je aku kena jawab...operator ada prob aku kena settlekan...decision aku berharga utk menentukan samada product leh klua ke x...kalo ada cust claim aku org pertama dipersoalkan...meeting seminggu ntah brape kali...ni xamek kira meeting pg lg...masa tempoh percubaan aku xpernah amek cuti...fuyyo mmg dasyat la aku..mc dlm sethn sekali jela aku amek...fb, blogwalking jgn harapla nk jenguk time keja coz xde masa dn xleh access internet pun...org jepun kejar aku mcm along kejar aku nak tuntut hutang...sbb aku jaga produk jepun...dh nama keja kilang jepun sungguh disiplinla aku...

Keja sekarang aka Premier - sekrg bidang oil n gas..tp oil n gas company kecik je...dh nama company kecik so brape kerat jela satu opis..ada la 7 org yg mana semua lelaki aku sorg pompuan...xde punch card best gile..nk masuk kol brape sukati akula..meeting sebln sekali je..or time boss dtg..tu pun not a formal meeting pun...monthly standardla kot kena submit report...dlm tempoh percubaan ni brape kali ntah aku ponteng keja..xdtg keja inform tu inform pd boss tp off record...mc hahaha pompuan ngandung as you all know...dh 2 kali aku amek...internet wajib bukak tiap2 ari..sbb mmg keja dpn komp ape lg kan...so kesimpulannya keja santai je..bos nye prinsip asalkan keja siap..xkira korg nk wt ape pun huhuhu....

So best x keja aku sekrg...bg aku keja kat manufacturing mmg tensen tp mendisiplinkan..keja lak xdela susah mana...main logik akal je..oil n gas..santai dn bebas bersuara..hehehehe..cuma bab keja sgt memeningkan kepala gak esp bab nk layan client...Alhamdulillah sepanjang aku berkerja aku punye boss dn team yg best..cuma dl team byk pompuan sekrg byk lelaki...boss lak aku xpernah lg dpt boss perempuan..sume lelaki...

anyway aku tetap rindu pd wajah2 ceria kt polymatech di bawah ni...yg mana ramai ant diorg pun dh xkeja sana dh...masing2 dh membawa hala tuju sendiri..tensen dok bwh pemerintahan org jepun agaknye....


p/s - dh seminggu puasa..penat gak ari2 pikir nk berbuka ape..kecik2 dl kn best..smpai time berbuka makanan dh tersedia dpn mata hehehe...

3 comments:

ziraziz said...

congrat in advance ... :P

Julie Jamaludin said...

bestnye keje ko skang...

nane n kerry said...

thanks zira..
julie- best time xde prob..ada prob sakit kepala nk solve...

HIDUP BAHAGIA BERSAMA

Daisypath Anniversary tickers

PUTERA PERTAMA

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

PUTERA KE DUA

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers>
Designed by UMIESUEstudio 2014