HIDUP BAHAGIA BERSAMA

Daisypath Anniversary tickers

PUTERA PERTAMA

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

PUTERA KE DUA

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers>

Wednesday, April 16, 2014

Bawal Paisley - Saya Jual :)

Beminat bawal paisley ni..

RM15/pc

RM6 for postage 1-6 helai.

Watssap saya 0127146203.

Progress rumah yg terbaru...




Biarla gambar berbicara... kalau ikutkan 65% siap... lambat gilos wuaaa.. doa2la dpt beraya rumah baru.. mmmm bumbung tu i yg pilih kaler tu.. org ckp grey lg lawa.. huhuhu taste masing2 kot... rasa2 nye nak cat kaler ape ye rumah ni...

Monday, March 31, 2014

saje je update

Salam..

Saje je nk update.... banyak cerita tp ntah macam xde mood nk update.. tau bukan ada orang baca pun tapi konon2 nak jdkan blog as my diary.. tp tula sifat kemalasan sgtla tinggi....

dulu i nak update pasal trip to Brunei.. tp at last post separuh jalan pastu rs macam malas lak nak update.. anyway just nk inform brunei adalah negara yg aman damai..hehehe.. xsesuai kot nk berholiday dgn famili.. tp i suka je berbisnes trip to brunei walau xde ape2... hehehe... maybe sbb kita ni xdela berbeza sgt means dr segi bahasa dn agama so rasa mcm ok je pun kat sana.. xpela nnt ada masa i update la psl brunei walaupun xsebrp hehehe..

anak2... Alhamdulillah both kids sihat walafiat... nuh semakin bijak dn pandai cakap dh sikit2 ngeeee... tp kdg2 menguji kesabaran kami... Luth semakin ligat..abis satu umah dia nak kemas.. huhuhu.. anyway both kids dh tukar pengasuh.. ingat x dulu i cakap misi mencari pengasuh or taska bila dah pindah.. nmpknye belum pindah kami dh tukar pengasuh.. pengasuh lama sakit mengejut so dgn mengejutnya kami terpaksa cr pengasuh baru.. at first nk letak je kt taska kalo xjumpa pengasuh. Alhamdulillah dua tiga org gak la pengasuh kami interview... pengasuh baru dkt je dgn rumah baru kami.. selang beberapa buah rumah.. dan dia hanya jaga budak dua org ni.. dn mereka dua sgt hepi rumah pengasuh baru.. Nuh kalo leh ari2 nk g umah ibu dia.. even ari Jumaat ajak g umah ibu... kdg2 offer ajak g umah umi dia.. dia boleh ckp xnak nak g umah ibu....

keja lak.. Alhamdulillah gaji en suami naik more than 10%.. gaji i lak.. huhuhu..mcm naik macam x.. xtau la tu.. anyway now i dh jaga dua company.. bknla i ni manager.. tp mmm panjang storynye.. makanye kdg2 berulang alik dr ksb fasa 1 dgn ksb fasa 2.... tetiba rasa boss MUST naikkan gaji i kan... niat nk berenti terpaksa dilupakan sementara sbbnye satu we still need my resources..n dua susah nye dpt keja kt sini..

rumah.. lmbt gilos contractor ni... plan bln 4 tp xsiap2.. hope sgt kami dapat pindah sebelum puasa..xkan nk pindah masa puasa kot.. xtau la sempat ke x.... tinggal nk pasang lantai.. nk cat je umah tu rasanye la....

ok plan nk bubuh gambar.. tp nye internet sgt slow.. xpela bebel jela kan....

Sunday, February 16, 2014

Luth dah setahun yeaaaa

Salam...

14th February 2014 Luth dh setahun... waaa cepat kan masa berlalu...

Muhammad Luth Qayyum lahir masa azan subuh berkumandang... Alhamdulillah sepanjang mengandungkan Luth aku xde masalah.. xde morning sickness, xde high blood pressure ke etc.. mmg bersih je buku merah tu.. cuma masa ujung kandungan tetiba Luth berpusing dlm perut.. pastu tetiba dia kembali ke bawah... hehehe.. dn kelahiran Luth sgt la mudah dn tdk disangka2...maybe sbb jarak kelahiran dgn abgnye yg dekat tu la yg sgt2 mudah..

Masa dia kecik2.. dia jarang nangis.. xdela mcm abgnye dulu melalak je hehehe.. mama berjaya exclusive bf selama 6 bln walaupun byk cabaran dn rintangan nk jd exclusive...masa dia 9bln ke 10bln ktorg dh topup fm..huhuhu sadis je masa kena topup..stock mmg xcukup pastu luth lak xnk lgsg minum ebm.. maybe sbb dia rasa ebm tu xsedap kot... pastu banjir lg xde letrik nk simpan ebm makanye mama terpaksa korbankan bbrp packet dn botol ebm yg dok jenuh mengumpul..

ok.. luth sgtla manja.. walaupun kecik2 jarang nangis tp makin besar keja nye nangis je huhuhu... dia xboleh kalo mama xde dpn mata dia.. dia tgh main2 boleh plak dia nangis kalo tetiba mama ilang dr pandangan.. dgn umi dia pun camtu.. umi dia kan ramai anak2 dn suami xkeja.. mmg dia xnk dgn org lain.. nak dgn umi dia je.. huhuhu.. umi siap suh g berubat napela dia ni asyik nangis..

beza luth dgn abgnye lg... dia ni xterer sgt panjat memanjat.. xmcm nuh dl 8 bln dh panjat meja kerusi.. luth ni masih terkial2 dh sethn ni.. tp luth meniarap, merangkak, berjalan semua laju...huhuhu.. he can walk masa umur dia 11 bln... tp memula tu jalan xpakai kasut je pandai.. pakai kasut xpandai hehehe.. now after practice dh boleh la pakai kasut time jalan.. kalo x seboleh2 dia nk bukak...

and luth dia ayah dia ckp anak mat saleh sikit.. xleh panas.. kalo panas mula la dia berpeluh... dia plg suka kt bukakan baju..tp meraung mcm kena pukul kalo kt pakai kan baju.. nmpk je dia lembik tp dia ni xtakut dgn binatang.. kalo nuh kambing ke lipas semua dia takut tp adik dia ni kucing dia boleh ramas2 peluk2.. kambing dia nk kejar..lipas semut dia nk pungut.. aiii la anak... risau sikit dgn luth ni.. benda kotor masuk mulut lk.. tp alhamdulillah so far smpai sekrgdia jarang sakit dn demam...

ok sempena besday luth..last minit planning sbnrnye... sbb ayah ckp dia nk g offshore 14hb tu.. tp dia ckp postpone la jobnye.. so dgn pantasnye mama order kek dgn kak g-an.. mmg dh book tarikh tp kalo xde besday party kek antar umah bb sitter je... pastu goodie bag lk.. kebetulan dlm peti mmg byk coklat..coklat daimla.. kissess la.. cadbury la so mama pack2 coklat2 tu..pastu isi coklat, pretzel (ni pun kebetulan beli), kek kecik...konon nk masuk air kotak tp xmuat lak hehehe.. ampun ye ibu2 yg dpt sbb byk benda manis dlm goodie bag....sbb majlis last minit kami hanya buat kt kg ayah.. kt pasir panjang.. jemput org2 kg je bg makan... suh mother in law goreng mee hoon dn buat pulut kuning sikit...

ni la kek qayyum... kami order choc banana..ianye merupakan peberet kek en suami... besar gk kek..seksa gk nk bwk blk trg dr kemaman..hehehe...
 just simple je... makanan utk tetamu.. tetamu pun org2 kg je..:)
yeaaaa besday boy dn abg nuh.. hepi je dia main belon.. pastu dia suka pecahkan belon tu tanpa rasa takut.. sabo jela..

mmm gmbr2 lain semasa majlis...e.g tiup lilin potong kek ada dlm hp ayah.... update kt fb jela nnt hehehe..

Selamat Hari Jadi Luth Qayyum.. moga jadi anak yg soleh dn sihat walafiat.. mama, ayah dn abg nuh love u so much....

Wednesday, February 12, 2014

tudung pilihan mama....

Salam..

tetiba xtau kenapa nk buat topik ni... hehehe..

Act i bknla suka bergaya sgt.. bkn xsuka tp xpandai hehehe.. i sempoi je pun...

Kt berbalik pd tajuk cite di atas.. ok masa bujang atau kata lain masa stay shah alam xdela kisah sgt pasal tudung ni.. pakai yg murah je..  memula dl sgt suka pakai bawal.. ok ni zaman U dl la..siap meniaga tdg bawal yg ada diamond byk2 tu hehehe.. bila keja suka pakai tudung awning.. senang dn pantas bg i tudung awning ni... beli tudung awning pun yg murah2 kt kl tu.. masa ni mama i lk suka sgt ariani.. tp bila tgk harge mak aiii mahal gk ariani.. i ada try pakai tudung ariani masa memula klua dl tp xminat lak awning ni..mcm menjdkan muka kt yg tembam ni menjd tembam hehehe...

ok bila dh jd mama kepada 2 org budak lincah dn comel...tudung awning masih menjd pilihan.. pastu sekrg mcm trend shawl dn halfmoon lk.. i try beli satu dua tp ntah mcm malas la plak nk lilit2... pastu i ada join group preloved..ada la beli tudung ariani satu dua.. ok gak yg baru ni..

pastu sekrg en hubby suggestkan agar i melabuhkan tudung.. bknla tudung labuh tu tp tudung yg at least menutup dada ni... pastu kt kg i lak adala satu butik.. butik tudung tu kt kg maka harusla i terjah kan.. rupenye situ jual tudung d haja dn pearlhaya... selps tu i jatuh cinta dgn tudung pearlhaya lak.. tudung pearlhaya ni ada byk size dn of course pilihan i ialah sp3... mcm size L... dia dh la labuh pastu slim..means xyah nk pakai brooch kt blkg menjdkan dia slim.. mmm arge ni mmgla sgt2 mahal berbanding tudung ariani..hehehe.. tp so far tudung i byk yg single je mans bwh seratus... n ramai lk makcik2 i ty beli mana tudung pearl haya ni sbb labuh dn cantik... sekrg i ada bbrp koleksi pearl haya.. xsangka lak leh beli tudung beratus huhuhu...

dn baru2 ni rasa nk berubah lk..xmau dh beli tudung beratus2 huhuhu...kalo nk beli beli yg preloved je bwh seratus... sekrg minat pakai bawal lak... bawal kn byk gred nye kan.. i try beli online yg murah2 tp susah nye pakai dan agak singkat... xmacam bawal zaman dulu2 kala... pastu mmbr sek i ada peminat tegar tudung aidijuma... macam2 koleksi dia ada.. so rs nk try beli la tudung aj ni... first time beli not bad la gak aj ni.. xlah singkat dn mudah dibentuk..ada yg ckp xperlu digosok pun boleh terus pakai..dn design dia yg unik boleh dijdkan shawl..me..pakai style bawal zaman2 u je hehehe...

pastu i try join group aj.. maakk aii mmg ramai btl org yg taksub dn gila dgn aj ni hehehe.. siap beli bkn nk pakai tp buat koleksi.. siap ada satu group old season utk org2 menghunting tdg2 aj yg old season ni...nape diaorg hunting sbb datin norjuma pengasas tudung aj dh xmau kluarkan design yg lps2.. sbbnye dh ramai yg ciplak dn cetak rompak design tdung ni...










ok kt atas ni antara design lama yg datin xmau buat kluar dh.. ramai gila hunting.. pastu masing2 offer harga maaak aiii gilos.. act harga tdung aj ni xla mahal.. kalao white label harga dia rm10 je.. kalo black label mcm design atas tu dl rm59 sekrg dh turun jd rm49... tp old season diorg jual plg murah i jumpa rm70..plg mahal rm200 pun ada.. pelik kan dh jd preloved patut lg murah tp tudung ni makin mahal lak hehehe...




ok.. atas ni lak design yg latest kluar... br je kluar thn br cina ni..



ni plak yg bakal klua...meroyan penggemar2 aj tgk design2 ni hehehe..

okla.. sbb harga nye yg mampu milik maka kini dh bertukar dr pearl haya g aj.. satu tudung pearl haya mampu beli berhelai2 tudung aj hehehe... tp ku xde la nk beli buat koleksi beli smpai yg beratus2.. membazir nama nye tu kan hehehe..en suami pun suka i pakai tudung aj ni hehehe.. tiap kali pakai mesti dia puji hahaha...


ni je koleksi aj setkt ni.. ada lg yg tgh dibasuh, tgh pakai dn yg tergantung... semua new season je... hehehe yg old ada yg bawal 204 dn 205 je...

.mmm hope datin akan kluarkan design baru seblm raya ni mengikut tema warna baju raya i nnt.. hahaha... leh jd tudung raya...tema warna raya pun xdecide lg...