Thursday, February 11, 2016

Review my new gadget- Lacte solo

Assalamualaikum.

Ari ni nk review my breast pump... mm tiga2 anak tiga2 breastpump mesti beli baru... yela beli pun yg murah je.. anyway nk je pakai breastpump ms Qayyum dl tp ada spare part yg ilang.. I try cr xde lak jual.. last2 ku beli je breastpump baru.

At first teringin beli madela tu.. yela idmana setiap ibu2.. last2 I pilih lacte solo.. beli yg murah dl.. ikut ekonomi semasa..
kenapa pilih lacte solo based on review2 yg I baca la.. ramai ckp best dn lembut.. yela dia punya corong tu lembut je pakai silicon xsilap..mmg lembut je bila guna.. solo ni single pump.. kalay nak beli double pump sila la beli duet..

Ni antara yg suka pasal pump ni.. sbb dia ada cover tu.. in case tgh pump2 ada benda nk buat leh cover dl corong dia.. oh ye dia nya bottle guna wide neck yg lebar tu.. tp uolls pun leh guna adapter dia bagi so leh pakai botol biasa tu mcm autumnz..

dulu masa org bg review ada ckp suh beli passion sbb lacte ni corong terbelah.. memula I xpaham rupanya corong dia xbersambung dgn kepala.. so okla lg I suka sbb senang basuh...

ok pump ni guna letrik.. leh gak guna power bank dia ada bg cable.. dn juga bateri.. so far I guna letrik je.. yg baru lacte dh boleh rechargeable lk.. motor dia org ckp lasak kalo yg duet tu la.. org ckp xbising tp I rs bising je hehehe..

mana beli.. I beli online je xigt lk online kt mana sbb ms beli tu survey mcm2 online shop.. kalo pump on the lacte solo ni harga dr RM219.. ikut pakej yg ditawarkan...kalo korg dkt dgn pump on the go lehla try test kt tmpt dia..

so dr 5 bintang akak bg 4 bintang utk pump ni... yg xbest part moto bising je hehehe.. tp review org ckp senyap I pun xpasti la tahap kebisingan tu camne la kn hehehe..

p/s- lps ni I review cooler bag I yg baru ye... nmpk x disebalik pump susu tu hehehe...

p/s- jgn lupa follow ig kerynashop.. sale masih berjalan sehingga 29hb feb ni..

Tuesday, February 9, 2016

Our IG shop

Assalamualaikum...

Kami dh buka ig shop.. menjual blouse muslimah utk preggy woman dn ibu menyusu... jom follow ig kami kerynashop..selain tu ada gak shawl utk bdk2.

Sempena pembukaan kami nk wt offer 5% utk setiap pembelian..

Jom follow ig kami..

Sunday, February 7, 2016

Kelahiran ke 3...

Assalamualaikum..

Dh 3 lbh berlalu.. br nk update kn... xpela jdkan kenangan di masa akan dtg...

Compare to my last2 pregnancy kali ni baby lahir agak awal.. nuhiman dulu on 39wks.. luthqayyum overdue 4 ari... disbbkan cuti mcm xde plan nk start cuti on 39wks.. yela ape2 hal jd suami dkt je pun dgn opis i... blkg ni je pun.. hospital pun xde la jauh sgt.. so continue keja dn handover all the job.. ms tu lak sgtla bz sbb byk sgt tender2 kena siapkan..

On 2nd Nov.. pg tu dok borak2 dgn kakak2 opis ckp lmbtnye nk beranak.. kakak2 opis ckp ala tinggi lg means baby mcm xturun lg.. atas pun kosong je lg.. ptg tu rs mcm mild contraction.. i inform bdk dpn i.. bakal ayah gk.. ckp mcm rs bersalin ari ni je.. dh dia kan xpernah alami camne bini bersalin kn siap igt i main2 sbb nmpk relax je.. i ckp igt drama tv ke smpai terjth ats lantai pengsan2 bila nk beranak.. hehehe...

Blk ptg tu i ckp kt hubby xnk masak.. so blk umah hubby klua blk g beli pasar mlm.. dok pkir2 ni rs nk beranak ke.. tgk jam selang 15 min dtg.. bila hubby blk suh wt klua blk bj dlm keta sbb lupa bwk brg ape.. pastu kol adik ipar suh dia standby kot2 i beranak mlm tu nk suh teman anak2 i la..

Kol 9 hubby ajak g hosp.. g la tp smpai dpn hosp i xnk masuk sbb rs belum msnye.. hahaha lehla plak kan.. so hubby g nirwana dl beli beras sbb beras dh abis wt klua duif etc.. pastu hubby g blk hosp.. memula pun xnk turun gk tp hubby ckp g jela kalo bukaan sikit je kt blk la.. hahaha mentang2 la hosp xjauh mana... i branak hosp kemaman je.. tiga2 mmg beranak sana..

Masuk bilik saringan.. org ckp blk ape ye.. nurse check2 dh 4cm.. so leh masuk labour room.. lps tu doc explain hospital tgh renovation.. operation room xde.. so dia mmg xterima yg ada kes.. sbb i kod putih so dia accept la.. tp dia ckp la in case kena emergency czer kena antar kuantan.. huhuhu jauh gk tu.. dia ckp sy nk amek risiko ke bersalin situ.. i ckp ok je..

Masuk labour room kol 10 mlm.. i seludup hp.. biasa xleh bwk masuk.. siap watsap family semua.. mintak maaf dn mintak doakan selamat.. buka doa2 yg i save dlm hp baca.. dlm labour room ada gk tp xnmpk.. huhuhu.. siap klua masuk toilet dn exercise.. jam 12 br doktor dtg.. doktor bz.. bila xramai pesakit dia je tinggal.. dia check ckp masih 4 cm.. aik.. pelik... yela mmg xbrp sakit sgt.. doktor pecahkan air ketumban.. kol 12.20 doktor psg ctg dn ckp jgn gerak sgt dlm 15 min..

Lps je doktor pecah air ketumban.. mak aiii sakit sgt.. mcm nk klua je rs.. kol 12.45 tekan loceng panggil nurse.. nurse ckp ala br lg.. kena tunggu doktor review ctg br leh buat ape2.. nurse klua.. dkt kol 1 i panggil lg.. i ckp panggil la husband i sakit sgt ni.. nurse g panggil husband dn dia ckp okla i check jln.. skali nk check kepala baby dh kt bwh.. kelam kabut la semua nk sambut baby.. dgn skali teran je baby klua.. ms kepala klua husband br masuk lr.. klua je baby terus dia pancut kt hubby.. mmm xyh tunjum dh taula lelaki sbb pancut hehehe..

Baby klua lap2 sikit dn terus skin to skin dgn i.. bg dia isap breast selama sejam.. i kena masuk air ke ubat sbb dia ckp bukaan 4 cm ke 10cm mcm kejap sgt.. tkt ada ape2 complication.. nurse tinggalkan kami sejam...lps tu br amek utm dimandikan.. oh ye hubby azankan baby ms baby dok ats i je..

Kol 3 kot i terus masuk ward.. ward xpenuh sgt sbb yela tmpt operation xde.. hubby dh blk awal dn terus tdo.. esok nya kami dh klua wad...

Pengalaman tige2 bersalin hosp gomen xdela marveles sgt tp okla bg i.. maybe sbb tige2 normal.. masuk semlm je dlm wad..bkn xteringin bersalin private tp jauh sgt plus xde sape nk tunggu anak2 i.. parent jauh kan.. anyway lama gk nk decide nama baby.. akhirnya kami decide nk bg nama

Muhammad Ilyas Zikri
03 November 2015
1.06pg
3.54kg

Semoga ilyas jd anak yg cemerlang dunia akhirat...

Saturday, February 6, 2016

Tamar Cocoa

Assalamualaikum...

Sy ada jual produk Alhadad Marketing.. salah satunya produk yg sekrg mmg femes.. tamar cocoa.. minuman koko dn kurma yg bekhasiat.. bdk2 suka mak ayah pun suka.. leh gantikan milo.. sbb ni produk muslim..

oh ye sekrg dgn tiap pembelian leh terus jd ahli dn lps ni kalau beli terus dpt ahli dn komisen 70sen..

Ada serbuk dn packet.. sape nk pos boleh beli yg pack dl lps tu sy akan advise pembelian setrsnya...

Nk cod.. area kemaman paka kerteh.. area sri kembangan serdang pun kt cover..

Harga rm22.. arge ahli rm17.. Utk pembelian lehla watsap 0127146203..

Thursday, February 4, 2016

Majlis Akikah dn Kesyukuran..

Assalamualaikum...
 
Rasa first time cite pasal ilyas ke.. my third boy...
Alhamdulillah last wk selamat majlis akikah dn kesyukuran utk ilyas zikri.. first time buat kenduri akikah kt umah sendiri.. abg2 dia all kt umah atuk or tokki...
 
At first kami cadang nk katering je.. last2 pkir baik beli kambing dgn aboh aka pak mertua ku.. dpt gk aboh income.. masak lak gandingan mak mertua pak mertua dn mama sendiri.. at first pkir nk masak nasi putih je last2 mok ckp nasi minyak lk..
 
Mmm kami xde la majlis berdodoi eh btl ke nama ni pelamin bagai.. majlis kecil2 je.. sbb sembelih kambing seekor je.. jemput sedara mara pun dh agak ramai yela belah suami dn belah ku serta mmbr2 opis dn jiran2.. ramai gk xsempat nk jemput sbb kami agak bz dkt2 nk majlis dn first time buat majlis smpai kalut dn kelam kabut...
 
Kad jemputan... buat sendiri je.. edit2 dn watsap pd group opis dn family.. yg jiran2 jemput mulut je.. goodies lak mcm last minit.. yassin tu je awal2 pkir nk bg.. beli ms bln 12 lg sbb ada offer yes..  air mineral last minit dpt idea tgk kt fb... apam polkodot tu pun last minit.. igt nk bg goodies lain last2 bg apam polkodot.. yg kt kemaman lehla order dgn fb asudia ganu... act not in pic pulut kuning mama decide sendiri nk bg.. nasibla ku beli paper bag yg bsr gk..
 
At first memula xdela nk buat potong jambul or cukur kepala.. tp buatla syarat... oh ye romper yg comel tu dr bln 12 dh survey hahaha.. last2 jumpe gk yg comel dn lain sikit dr ig redzboutique.. sbb kan survey pakaian nk pakai akikah ni la tetiba terpkir nk buat kurta la time raya nnt...
 





































Ok akui majlis agak kelam kabut.. yela last minit br pkir nk cr tray bekas air bekas nasi.. huhuhu.. kuih pun xcukup.. disbbkan ramai yg ada kenduri ms tu so org mkn sikit je.. jdnya kuih mmg sgt2 laku.. buah pun last minit cr.. hahaha fail btl kn mama nye ni kn..tp Alhamdulillah semua selesai.. lauk nasi cukup dn setlh bg ke jiran2 ngam2 semuanya..
 
terima kasih bg yg sudi dtg memeriahkan majlis.. terima kasih mama papa mok aboh yg byk membantu majlis ni.. insyaaAllah kalo ada rezeki lbh lg kt wt jamuan panggil ramai2 lg dtg rumah...

HIDUP BAHAGIA BERSAMA

Daisypath Anniversary tickers

PUTERA PERTAMA

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

PUTERA KE DUA

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers>
Designed by UMIESUEstudio 2014