Wednesday, August 17, 2011

Kenalila saudara anda...

Salam..

Salam nuzul al-quran buat semua..byk yg bercuti kan xkurang pula yg sedang bekerja..yg bekerja tu jgn jeles2 sbb last time masa 1st Ramadhan kan korg dh bercuti...

Ari ni bangun dh lambat..peningnye rasa tidur lama2..hehehe...hampeh x..mcm2 aktiviti plan utk cuti ari ni tp satu pun x terbuat...ada yg dh buat mlm td dh....ada plan nk wt mlm ni..plan jela..awatla MALAS sgt ni..

sekrg aku ada kt umah ateh..tlg ateh tukar tayar keta td..bkn aku yg tlg..en hubby la yg wt..seblm g kedai tayar ajak ateh tgk tanah yg bakal dibeli oleh papa yg pernah di cita dlm entry yg lps...ateh kata sgt elok tanah tu dn setuju sgt papa nk beli utk wt umah aku..(hahaha dh start berangan dh)..yela sekrg papa beli nnt aku wt loan aku byrla ke papa...hubby ckp nama tuan tanah tu pak roshid..dia duduk dekat je..ateh ckp eh nama mcm nama suami makcik bi (2 pupu mama)...mmg dkt pun tanah tu dgn umah makcik bi..

so kami sengaja la singgah umah makcik bi..terkejut makcik bi tgk kami dtg...yela dtg tengah2ari di bln posa...kalo ari raya xpela jugak...makcik bi jemput gak kami masuk (yela xkn nk borak kt luar kan)..perbualan kami dgn makcik bi:-
Kami- saje je singgah ni sbb lalu sini tgk tanah kt jalan ni gak..kebetulan lalu..
Makcik Bi- Tanah mana?? tanah dpn tu ke?? tu tanah mak mertua makcik bi..tanah tu dh ada org beli...baru je lg org beli

waaa terkejut kami mendgr percakapan makcik bi..btlla tu tanah suami makcik bi...dh ada org beli?? punah angan2 nk punye umah sendiri..
Kami- Sape beli makcik bi..ari tu sy dh tgk..dh jumpe pun pak roshid dh...
Makcik Bi- eh ye ke?? jap makcik bi telefon suami makcik bi...sbb makcik bi x amek port pun...

dia pun teponla laki dia..hahaha btlla org yg dimaksudkan telah 'membeli' tanah tu adalah papa..makcik bi ckpla kt husband die yg papa tu suami k.nor dua pupu dia..diorg pernah jumpe dulu2..aku rs suami makcik bi pun xsangka.org dkt rupenye...

hahaha punyela hampeh kan..kami tau wujudnye tanah tu dari pakcik driver Halliburton(yg xde kaitan dgn ktorg mahupun tuan tanah tu)...pdhal tanah tu tanah sedara kami sendiri..hubby aku kompemla xknl pak roshid sbb die br kawen kn dgn aku..aku ni lehla plak xkenal pdhal dl kecik2 slalu dtg beraya..nasibla ajak ateh td..dn papa dn pak roshid punyela berurusan dlm telefon dgn sekemanye pdhal yg diorg tu sedara sendiri gak...ari sabtu ni diorg plan dh nk jumpe..nasibla dh tau sekrg..kalo x camne la mesti terkejut besar kalo dh jumpe nnt...

act mmg ramai pun sedara mara mama kt kemaman ni..dr sepupu, 2 pupu smpaila yg bau2 bachang je..aku je xpernah nk g umah diorg bermesra2an..tp nila kesannya xknl sedara sendiri kan..

p/s- td makcik bi dh semangat dh ckp xlama lg kite berjiran la ye..hahaha tanah pun xbeli lg...umah pun ntah bile nk wt kn...

1 comment:

ziraziz said...

ha3...jiran sblh umah pn kdg2 kite x knl...ni kan pulak yg 'jauh d mata' ...

HIDUP BAHAGIA BERSAMA

Daisypath Anniversary tickers

PUTERA PERTAMA

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

PUTERA KE DUA

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers>
Designed by UMIESUEstudio 2014