Thursday, July 21, 2011

rindu nak blk JB...

Salam....

Semalam cuti public holiday sempena Hari keputeraan Sultan Terengganu...bangun2 dari tidur aku ckp dgn hubby..teringin nak balik JB..wuaaaa siap meraung lg (hahaha leh caya ke??)...ntah tetibe rasa teringin nak balik JB...adakah aku rindu dgn wajah kesayangan hamba ni...
mmm nak ckp lama xjumpe rasanya br 2 minggu lepas kami berjumpe kt Trg ni....

Ye...sejak berpindah ke Kemaman ni jarang blk jb..masa dok shah alam dl tiap2 bln aku blk..biasa naik bas la...even lps kawen pun kalo hubby xde nekad gak blk jb sorg2....dn papa insan yg setia amek aku kt bus station even sampai dlm kol 4 pg kt Larkin tu...tp sekrg kemaman dn JB dh jauh..i don't like also nk blk sbb jln dia yg berliku2...kalo dl highway straight je...last balik masa abg aku kawen bln 6 ari tu..tp rasa xpuas pun....sbb bz dgn keja kawen je aku rasa...

memandangkan aku yg homesick gile ni (lama xguna perkataan homesick kan) hubby bwk aku exercise g megamall..dia tau aku suka window shopping so dgn ini dptla menghiburkan ati aku..setlh puas aku berjalan2 rasa lapar la plak...terus meraung lg..waaa nk blk jb nak rasa masakan mama..xsuka masakan kt Terengganu ni..ishhh mmg teruk la aku semlm asyik pikir nk blk jb je..kalo ada highway jb-kemaman or at least Kuantan kan best.....

maybe teringin sgt nak blk sbb this weekend majlis pertunangan abg aku yg sulung...teringin nak tgk muka kakak ipar yg ni...sbb abg aku xpernah pun memperkenalkan dia pd sesapa seblm ni..xde angin xde ribut tetiba mama ckp nk g pinang anak org dh..dn papa sgtla suke sbb kali ni besan dia org johor gak (asyik berbesan org pantai timur je) dn sekepala dgn dia...mmm apakan daya aku yg jauh dn keadaan aku yg begini di tambah pula cuti yg lum entitle lg so xdpt nk join majlis tu...
abg aku yg tunang tu belakang aku...waaa tiap2 thn nmpaknye mama wt keja kawen...

sampai sekrg masih tersisa impian nak balik JB..sorry en hubby sbb xabis2 nak blk JB dn siap kutuk2 trg lg semlm...tp malam ni nak balik k.trg umah mak mertua bkn nak blk jb...so leh x nekad nak pantang kt JB je disebabkan rindu ini....

3 comments:

faiez said...

sian gler kat ko......aku phm rasa itu.....

SureenA said...

aku lagggiii paham.. :)

nane n kerry said...

faiz- tp sekrg ko dh dkt dgn parent ko kan...bile2 leh blk...
sue- ye ko mmg sgt memahami..semoga ko tabah di peratauan ye..:)

HIDUP BAHAGIA BERSAMA

Daisypath Anniversary tickers

PUTERA PERTAMA

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

PUTERA KE DUA

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers>
Designed by UMIESUEstudio 2014