Tuesday, July 12, 2011

Dah 30 wks dh.....

Salam....

Baru perasan dh 30 wks dh..another 10 wks lagi....cepatnya masa berlalu..mcm baru je pindah kemaman...mcm br je peristiwa masuk hospital ari tu...tetiba dh 7 bln lbh dh...yela ramai dh member2 dh selamat melahirkan...moga aku pun nanti selamat melahirkan mcm diorg gak...

persiapan...mmm as a first mummy...byk gak kena bersedia...tp xdela berlebihan pun..beli ape yg patut je..boleh x semalam siap2 dah basuh segala baju, tuala, dn yg sewaktu dgnnya...dengar mcm bersungguh2 je aku ni kan...tp yela masa berlalu sgt pantas smpai xsedar pun..sementara sedar ni baik buat ape yg patut kan...tinggal nak beli brg2 mandian dan katil baby je kot...leh x kami nk beli 2nd hand je katil baby...ari tu tgk kt mudah.com comey sgt katil baby ni..baby cot kaler putih...complete dgn tilam, bantal, bumper, klambu...harga dia rm350 je...discuss2 dgn hubby kol org tu dia ckp brg baru je sold out dh...ada satu lagi gak jumpe cantik dn murah...kol2 org tu dia pun ckp dh sold out...xpela maybe tunggu baby klua br kt beli jela...

my condition now.....perut dh makin besar..se-eh dah (ye ke spelling dia ni)...tidur pun makin xselesa je...huhuhu lg 10 wks lg ckp dgn hubby...kdg2 duduk lama2 pun xboleh..bgn mesti rasa sakit nk jalan..exercise xdela sgt tp kdg2 berjalan2 gak kt bandar chukai tu...sekrg kt umah, hubby yg jd tukang masak..kdg2 kesian gak kt dia aku bebel suh wat tu wat ni..tp apakan daya dh xlarat nk wt keja2 berat kt umah..setkt basuh baju, jemur baju, lipat baju dn kemas2 ape2 yg patut lehla...pastu dh xlarat dh...tp kdg2 hubby gak x bg wt keja sgt...sian kot sbb penat keja lg...anyway i still drive lg g keja...ok lagi kot..hubby ckp nnt dh 8 bln dia yg bwk keta g tmpt keja...kena bgn awal sikitla sbb jalan jem...

baby dlm perut lak...kdg2 dia aktif kdg2 dia senyap je dlm perut..bila dia senyap tu risau gak...gerak sikit2 je bile kena kacau dgn ayah dia...tp esoknya bkn main dia menendang2 dlm perut smpai sakit rasanya...tp klakar gak hubby excited kalo baby gerak....mcm gelombang ape je perut aku....kdg2 rasa keras je..aku dgn hubby lehlak teka ape la ni..lutut dia ke...bontot dia ke...huhuhu...tula seronok mengandung first baby ni mcm2 pengalaman...

lg bbrp ari gak nak puasa..moga puasa kali ni larat la...nk bwk perut lg...berdebar lak...sbb sej my mummy sume anak2 dia lahir awal...xde yg overdue..ada 2 org lagi anak mama yg lahir xcukup bln....so kena bersedia dh...nnt 25hb hubby dpt gaji leh g shopping for a last time..lps ni posa mesti ramai gile org shopping raya dan mls nk bersesak dh....lps ni leh kemas2 beg dh utk ke hospital...mcm terover excited la plak kan...harapan moga semua nya selamat....doakan saya ye kawan2.....

p/s- terpikir gak nnt aku tau ke sakit nk beranak camne huhuhuhu....

3 comments:

faiez said...

sakitnyer spt mana ko dah xmampu nk ketawa..nk gelak..nk bercakap pun...dgr cm gerun kan..xpelah..ade nikmat selepas tu nanti......

atika said...

nane, mmg excited sbb 1st baby.. semua dikira pnglmn baru.. aku dh rs dua2. normal pon dh, caeser pon dh. tp utk 1st baby ni hrp2 ko akan slmt deliver nnt sbb kita xkan dpt lupa satu kepuasan/kelegaan bila baby tu slmt dilahirkan. mmg sakit tp insyaallah semua akan dipermudahkan..

nane n kerry said...

faiz- mungkin sakitnye sama mcm rasa nak kluarkan janin dl..xpela faiz doakan aku ye...
ika- insyaAllah..doa2kan aku ye...makin dkt makin takut lak huhuhu...

HIDUP BAHAGIA BERSAMA

Daisypath Anniversary tickers

PUTERA PERTAMA

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

PUTERA KE DUA

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers>
Designed by UMIESUEstudio 2014