Tuesday, July 26, 2011

Nama anak- dh kena finalize dh...

Salam...

leh x berpoya2 je keja ari ni...maklumla bos xde...lgpun dh sarat2 ni mcm malas je keja...padahal punyela byk keja kena disiapkan seblm maternity....lps cuti maternity nak audit ISO la plak...lg test utk aku...kalau berjaya rasa nak mintak boss up kan gaji aku yg x seberapa ni...

mmm dh 8 bln patut dh finalize nama baby dh....2 kali scan insyaAllah boy...org ckp xramai baby boy lahir thn ni (statistik mmbr2 sek and U je)..org pun ckp kaum adam ni dh semakin berkurang...so kena bersyukur la dpt baby boy walaupun sebnrnye teringin nak gal sbb geram tgk gal yg cute2 dn leh digayakan...

so ape nama baby nak bg ni...xlupa berty pakcik google and bukak buku nama2 islam..hubby nak nama yg senang sebut...xyah berbelit2..yg xada 'R' gak sbb dia xreti pronounce huruf 'R'...hehehe ada ke ptt menghebahkan kelemahan suami sendiri...yg aku lak nak nama pendek2 je..2 suku kata tp 2 nama ..memula plan nk starting R dn K tp mcm xbyk choice..last2 kt rojak jela...at first hubby nak bg nama Adam..tp my cousin awal2 dh book nama tu..so mengalah jela...aku ckp dgn bestfren aku bg nama Ali je..Ali Dani ke Ali Haikal ke or Ali ...... crla nama belakang yg modern sikit...x ramai gak bg nama Ali sekrg...teringin gak ltk nama Nuh beserta gabungan nama yang sesuai..tp nama gabungan tu xjumpe lg..ish pening gak ni...

Last2 kt tunggu jela baby klua nnt utk tau nama sebenar dia...xlupa aku dh standby nama perempuan gak..lama dh cr nama ni since masa pregnant pertama yg keguguran dulu...

6 comments:

faiez said...

ape la agaknyer name nyer tueh...suspen

ziraziz said...

Nur utk baby girl...muhammad utk baby boy hehe...

Lily@MamaZaraZareef said...

kalau dh scan kata boy tu, insyaAllah mmg kompem boylah kan...=p..apepon, slamat memilih nama yek..

mrs.lazura said...

hihihi nama firas dah chop....!!! hehehe
insyallah semuanya selamat ye nane.. doa bebanyak

mizzyN said...

Alhamdulillah dh tiba ke minggu 30++ dah ko and baby.

Laki aku suka girl dan aku pun suka boy, bak kata ko boleh digayakan fancy2. Tapi masa preggie aku kata xnak tau jantina. Namun masa 5 bln nampak telur dia, masa 8 bln dia semunyi muka dan semua bahagian ka depan. Alhamdulillah dpt boy, ni aku dah angan2 nak pakai baju apa raya ni. Kemeja putih and jeans heheheh. Hensem anak aku nanti. Tapi mcm 'azman' plak

Mcm ko aku tunggu keluar baru finalize nama. Masa preggie seminggu sekali berdebat psl anak.

mizzyN said...

Alhamdulillah dh tiba ke minggu 30++ dah ko and baby.

Laki aku suka girl dan aku pun suka boy, bak kata ko boleh digayakan fancy2. Tapi masa preggie aku kata xnak tau jantina. Namun masa 5 bln nampak telur dia, masa 8 bln dia semunyi muka dan semua bahagian ka depan. Alhamdulillah dpt boy, ni aku dah angan2 nak pakai baju apa raya ni. Kemeja putih and jeans heheheh. Hensem anak aku nanti. Tapi mcm 'azman' plak

Mcm ko aku tunggu keluar baru finalize nama. Masa preggie seminggu sekali berdebat psl anak.

HIDUP BAHAGIA BERSAMA

Daisypath Anniversary tickers

PUTERA PERTAMA

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

PUTERA KE DUA

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers>
Designed by UMIESUEstudio 2014