Tuesday, June 7, 2011

majlis nyambut menantu...

Salam semua....

Alhamdulillah telah selamat pulang ke JB..dh slamat sampai ke Kemaman dn dh mula keja pun...Macam ckp ari tu majlis nyambut menantu kt JB memang la sgt2 meriah berbanding Purun..smpai org ty anaknye perempuan ke lelaki..yela sambut menantu mana ada org buat besar2an...xpela yg penting kami puas...jom layan gambar2 sepanjang majlis...

Pelamin- kali ni buat luar umah..cantik x hasil keja ibu saudaraku...
suasana dlm kemah..tp mcm photographer xreti amek gmbr je kn...hehehe...
ada org wt roti jala lg..fresh dr dapur...
ni org2 kuat buat air dn basuh gelas...bj uniform ari tu...
buah tangan utk yg nyumbang...paper bag yg susah nk buat...
ni penjaga buah tangan nye...
pengganti kek...pulut kuning...dihias dgn potato cream dn lada yg kaler merah2 tu..makcik yg lain yg buat ni...

Nasib kami mempunyai sedara mara yg ramai yg boleh bantu membantu....yela pelamin, meja pengantin, kek...semua hasil kerja makcik2 dn sepupu2 saku...kalo nk upah org mau nye beribu2 inggit..eh mana gmbr pengantinnye kn...meh layan gmbr pengantin lk...

Pengantin berarak...ada flower gal lg...
org ni br lepas silat...dia salam pengantin...xabis2 baju oren blkg tu...
Pengantin bersanding...bj pengantin makciknye gak...
Pengantin bersama parent...
Adik beradik kami..patut aku pakai baju yg sama dgn adik tp dh menggemuk xmuat lk...
seesi potong kek...flower gal tu xsabar gk nk makan...
seesi baling gula2 dn duit...patut yg berebut budak2 ni org tua lak...
pengantin g outdoor kami la plak amek gmbr...

Gambar2 semua xdela cantik mana...maklumla cameraman amatur..nk tgk yg cantik tunggu photographer nye gmbr la...Alhamdulillah ari tu xujan...berkat doa semua org..dn majlis berjalan dgn lancar sekali....mintak maaf pd mama dn papa sbb kami terpaksa pulang ke Kemaman awal sbb hubby kena panggil dek bos dia utk get ready nk g laut...ai ni la kalo kawen dgn org laut..kenala memahami tugas yg xtentu masa..anyway lawa gak tema yg dipilih ari tu tema gold atau kuning....


2 comments:

faiez said...

tinggal lg 2 ke nane yg lom lepas???

nane n kerry said...

dh anak ada 4 kerat je..tgl 2 org jela yg tgl...

HIDUP BAHAGIA BERSAMA

Daisypath Anniversary tickers

PUTERA PERTAMA

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

PUTERA KE DUA

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers>
Designed by UMIESUEstudio 2014