Sunday, June 12, 2011

genap setahun bergelar isteri...

Salam...Alhamdulillah...genap setahun bergelar isteri...

Ingat x lg abg saat perkenalan kt...diperkenalkan oleh cousin jannah n her hubby..masa tu I'm Single...ye ke single...hahaha bab tu susah nk ckp la...masa tu abg baru putus cinta..tu yg mcm despred je cr awek...hahaha ada ke bini abg ckp camni kn...even masa tu abg x ckp abg putus cinta but at last dpt tahu gak....

Abg nk tau x masa tu ramai sgt lelaki sms sy nk berkenalan...termasuk abg..mana diorg dpt no sy pun xtau la..maybe sbb masa tu geng2 sy fizan, ayu, juli, faiz, ernie, semua dh kawen so ramaila mmbr2, sedara mara even mama pun bersungguh2 crkan jodoh utk sy...sy bkn memilih tp maybe sy bknla golongan yg tercantik org suka jdkan awek atau bini..tp bila ramai sgt lelaki sms nk berkenalan sy hy say hai dn lps tu meninggalkan mereka...hahaha maybe mereka bkn jodoh sy kot..tp dgn abg suke lak sy nk melayan...masa tu abg ckp abg org ganu..eee yukss sy xsuka org ganu sbnrnye....tp jari jemari ttp membalas sms...bila start kt bersms n brape lama sy xingat dh..hahaha ada ke patut...

First time kt jumpe..abg ingat x abg dtg shah alam..semata2 sy ajak abg teman blk jb...sbb sy kena drive sorg2 for d first time..ada ke sy mintak teman dr org yg xdikenali...huhuhu mmg tindakan agak berani gkla...tp dgn syarat bkn abg drive tp sy yg drive..tkt abg bwk lari sy nnt xsmpai jb...first time jumpe..bolehla rupa mamat ni...huhuhu..tp tinggi melangit..dlm keta tula kt berborak sepanjang 200lbh km (xingat dh shah alam jb brape km) tanpa henti...

smpai jb sy tglkan abg kt larkin suh cr tiket blk trg mlm tu gk dn sy pulang umah mama...smpai umah mama sy tertido..lama gkla...siap berchat dgn k.long aka nieja lg..nieja ckp sy sgt kejam..hahah lantakla bkn pakwe sy kn...dlm tghari mcm tu br sy pick up abg kt Larkin..masa tu abg wt ape ek kt sana??bile pikir blk kesian abg...sy mmg kejam..kalo dh jd bini mmg bini derhaka tu...sy bwk abg jln2 kt tebrau city je...xtau nk g mana..dh dkt kol 6 sy dh mati akal..abg ckp xpe tglkan je abg kt larkin even bas abg masa tu kol 8 lbh...apa lg bagai pucuk dicta ulam mendatang..sy mmg ikut pun suruhan abg tu..skali lg sy kejam...

lps tu abg still sms sy...kdg2 kt ym..abg x serik kan...even sy bersikap kejam..maybe sbb tu sy bersikap terbuka terima abg...xputus2 nk ngorat sy...huhuhu...bila sy ty nape abg suka sy abg ckp kena bg sbb ke..dh suka nk wt camne...rupe2 nye mmg kt berdua ada jodoh...

xingat brapa lama kt berkwn (satu lg sikap kejam sy huhuhu) akhirnya kt mcm nk serius nk one step closer..mcm x caya akhirnya kt tunang...dlm kejam2 nye sy..dlm x sukenye org trg...akhirnya secara officialnye 26hb dec rombongan dr trg menjejakkan kaki juga ke umah sy....


To be continued....(soweyy nk buat keja jap)...

4 comments:

ninieZUERYANNIE said...

alamak naney, apesal la sekerat jln.. aku tgh syok baca citer ko nih.. hampes tol.. sah ko kejam.. hakhak!

nane n kerry said...

aku dh update dh tp cite part2 kelam kabut...tgh byk keja ni...

siti ketty sidek said...

saya nak ikut cara akak la,baru tahu keikhlasan seorang lelaki terhadap kita....walaupun kejam hihihihihi

AsNiza said...

huhu.. masih terbayang2 peristiwa perkenalan korang, mcm baru semalam terjadi, fresh je rasa.. cepat betul kan masa berlalu.

itu la rahsia jodoh, kite mmg takkan tahu, kan? kalu awal2 tahu dia jodoh, rasanya takkan sampai ati kot tinggalkan kat larkin, pastu balik umah ym ngn orang. huhuhu..

kesabaran yg membuahkan hasil yg positif, tahniah kpd keduanya kerana berjaya menempuhi segalanya dengan izin Allah.

moga bahagia sampai ke syurga =)

HIDUP BAHAGIA BERSAMA

Daisypath Anniversary tickers

PUTERA PERTAMA

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

PUTERA KE DUA

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers>
Designed by UMIESUEstudio 2014