Tuesday, May 31, 2011

syukur atas nikmatnya..

salam semua....

Genap 6 bln dh...xsangka cpt btl masa berlalu..membawa nyawa yg amat berharga dlm perut ni..membesar dgn jayanya...moga2 ia akan terus selamat membesar hingga ia lahir ke dunia ini...

Sepanjang 6 bln ni Alhamdulillah xde alahan yg teruk dialami...biasala angin smpai bila lmbt makan..pastu kalo bau lauk pauk mcm gulai tu mmg x selera nk mkn..rasanya sejak ngandung ni jarang jamah nasi berlauk..smpaikan hubby pun sama ikut turut serta join...sian dia pdhal nasi la makanan peberet dia...masa mula2 ngandung dulu dia ada gk muntah2...bkn alahan kot kebtln dia ke laut..mabuk laut agaknye..tp bg aku nasib xdela alahan sgt kalo x nk amek mc bagai..yela br je masuk keja..bos x komplen dh mujur sbb br masuk trus preknen...so xnk sbb ngandung aku x mampu beraksi di pentas ini..cheh ayat ape la ni...

Cuma ari tu ada prob sikit..nasib x la prob besar sgt..cuma air kencing kotor je...nasib lps mkn ubat clear dh..semlm g re-check skali lg dgn doktor..Syukur lg dh xde kuman dh...mintak doktor scan skali sbb xrasa sgt baby gerak dlm perut...dh hasil scan baby sihat je...cuma doktor ckp songsang sikit..ntah aku pun kureng arif pun...dia ckp ok je...kt bwh ada ruang dn air ketumban sume cukup..dh doktor ckp camtu ok la tu kot...baby aktif dia ckp..ye ke...hubby ckp perut tebal sbb tu aku kureng merasa....
Due date..awal lg seminngu huhuhu..silap2 aku lahir time raya nnt...sbb ikut sej mama mmg dia lahirkan anak2 dia awal2 belaka...tiap kali scan mesti awal...dh nk sama dgn cousin aku lk tarikhnya..ke baby membesar bagai johan..nk ikut baby pzan agaknye..masa dia scan tu nmpk la muka, mulut, mata dia..tp bila nk print baby asyik gerak je..susah nk nmpk...nk je suh wt 4d hehehe tp xpela nmpk jantung semua ok cukupla...

Masa nk check jantina, baby cover lak..malu2 lak dia..doktor ape lg tonyoh2 la kaki dia..gerak sikit..tu dia nmpk dh..suka my hubby...dia ckp lehla lps ni cr bj baby, nama baby dn segala2nya...tetiba dia bersemangat...yela harapan dia dh tercapai...nama baby lk we all nk letak dua suku kata je..senang org nk panggil..xde nk panggil nama singkatan..biar maknanya masih terpelihara..yela tu huhuhu silap2 panjang berjela2...maybe starting F dn K kot...dh leh listkn dn start menggoogle dh kn...

Esok ada check up kt klinik desa lk...kena g awal2 pg sbb kena masuk keja blk coz big boss dr KL nk mai...semlm lk dpt baju ngandung dr mak sedara hubby..byk gile...lawa2 dn macam fesyen2 lak tu...leh x dh 6 bln xbeli lg baju ngandung...nasib ada org nk sponsor huhuhu...tula amat2la bersyukur pd Allah atas segala2nye...walau ditimpa byk sgt dugaan dn masalah tp byk gk nikmat yg diberiNya..

Mohon doa dari semua org juge...moga segalanya berjalan dgn lancar...

p/s- ari ni plan nk jenguk anak cousin...hope dia dh discharge dr hospital dn moga sihat dr kuningnya...

3 comments:

faiez said...

can't wait kan nk jupe lil one.....xlame dah..insyaAllah

mrs.lazura said...

moga selamat semuanya nane.. :)

siti ketty sidek said...

x sabar nie nak tgu anak akak.......bj dah prepare nie...hihihihihihihihihi

HIDUP BAHAGIA BERSAMA

Daisypath Anniversary tickers

PUTERA PERTAMA

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

PUTERA KE DUA

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers>
Designed by UMIESUEstudio 2014