Sunday, May 8, 2011

Mothers day...

salam...

Happy mothers day...buat ibu tercinta Noraini Abdul Rahman...mama la ibu dn anak yg plg best di dunia..semua org akan ckp camtu nye utk mama, ibu, umi, mummy dia kan...yela mmg ibu kite mampu menggoncang dunia....happy mothers day gk buat semua yg bergelar ibu di dunia ini..dn mothers day utk aku bile ek?? hopefully aku tergolong dlm insan yg bertuah tu next yr kn...sekrg dh nk masuk 5 bln mengandungkan baby tercinta....ape yg best 5 bln ni....

Act yg best dn rasa teruja sbb dh lps dh minggu di mana dl aku mengugurkan baby pertama dl...bkn sengaja gugur tau tp dinasihatkan oleh doktor..yela baby pun dh meninggal dlm perut masa tu...masih terasa lg saat dn ketika tu....yela masa tu pun dh lps trimester pertama yg berjaya diharungi dgn jayanya...pastu tiap2 bln scan xde masalah...n mkn pun bkn main jaga dn berpantang..tup2 bila dh 17 minggu doktor detect xde nadi lk...mmgla bkn time ni time selamat tp at least aku dh rasa dh gerak baby dn kurang sikit fobia yg dl bile terrty2 apela jd kt baby kt dlm ni kn...xpela lupakan yg lalu kt buka lembaran baru kn....

ramai yg ty dh scan ke belum?? huhuhu yela org ckp time camni leh nmpk jantan atau betinanya...kesat gile bahasa....tp aku lum scan pun lg...masa mula2 tahu ngandung mak mertua, nenek mertua semua x bg scan sgt...yela org tua dn org kg lak tu mana la tau scan2 ni.zaman2 dia mana ada..dia igt scan ni leh effect pd baby which i think n confirm by doktor xde apa2 pun..tp demi menjaga dn mengikut kata org tua (utk dptkan keberkatan) aku ikut la ckp diorg...dh masuk 5 bln br je 2 kali scan..scan masa confirm ngandung n scan masa ari tu...Alhamdulillah everything is fine..cume tarikh jangkaan tu agak awal berbanding pengiraan....

excited ke nk beli brg2 baby?? mmm xdela sgt....just survey2 je...kira2 budget je...br 5 bln pun lum 7 bln lg...xdela seexcited my cousin yg seawal 4 bln dh beli mcm2...bile tau jantina lg dia beli mcm2..sekrg die tgh menunggu ari je nk bersalin...dh complete dn terlebih lg brg2 nye...begitula gaya excited bg 1st mama kn...aku...huhuhu maybe fobia dl ada lg terkurang sikit excitednya..lgpun org ckp jgn membazir2 dl...tunggu mega sale nnt ke or beli yg memadai nk pakai masa baby lahir je..yg lain2 beli masa baby dh kluar dn manala tau ramai nk sponsor ke (huhuhu leh x berharap)..

sekrg just baca blog member2 yg sewaktu dgn ku dn sedang menunggu ari nk bersalin...segala persiapan diorg dn keexcitedan diorg nk jd mama....xsangka thn ni ramai bdk2 mozac nk jd ibu...first mama n ada gk second baby...so aku saje je tumpang excited diorg...plg suka baca blog member mozac yg dh jd doktor sekrg...byk memberi info dn pengalaman sebg doktor yg mendeliverkn org bersalin...

kerja pun xstress dl dh..relax dn santai..lgsg x stress tu tipula kn..kdg2 terasa gk tensennye lg2 bile time ujung bln...pastu xde lak cikgu nk tukang ajar buat keja...pandai2 sendiri je..tp xmcm dlla..kena pikir productla, reportla, kpi la, meeting la dn plg xsuka take care org...
 
so hopefully kali ini ia berakhir dgn happy ending la kn..doakanla yg terbaik buat aku ye..yg mmg teringin nk jd mama dn agar dpt merasa kepayahan mama dl menjaga dn membesarkan aku...baby boy or girl...terima saje seadanya...tp my hubby berharap sgt dpt boy..siap dh crkan nama anak lelaki lg...aiii hubby ku hubby ku...

4 comments:

siti ketty sidek said...

tahniah kak........

faiez said...

i'm praying for u dear...take a good care

ninieZUERYANNIE said...

tu la naney, tahun nih ramai betol rakan2 seangkatan kite yg pregnant.. boleh bygkan x nnt kao reunion? lastime g reunion budak2 kecik x sampai 10 org pon, aku rs 5 org je yg join.. nak buat game pon x meriah.. hahaha..

nane n kerry said...

thanks ct and faiz..hopefully impian menjd kenyataan...
ninie- nk wt reunion xleh thn ni..sbb semua ramai berpantang lg..kena tunggu baby semua besar sikit...

HIDUP BAHAGIA BERSAMA

Daisypath Anniversary tickers

PUTERA PERTAMA

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

PUTERA KE DUA

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers>
Designed by UMIESUEstudio 2014