Saturday, May 21, 2011

Bila tiba waktunye...

Assalamualaikum....

Ari ni weekend mcm biasa berada di K.Terengganu...mcm biasa la kalo ari minggu..ke mana lg hala tuju...xpernah lekat di rumah lgsg...xsempat nk mengemas umah..nk bervacuum, mop lantai, kemas bilik..semua hy tgl angan2..yela nk arap ari biasa penyakit Malas melanda...bila ntah nk rajin..serajin mama yg menguruskan umah tangga....umah sentiasa kemas, baju dlm almari semua bergosok...huhuhu belum lg ada anak dh malas...

Kalo blk perkara WAJIB aku akan melawat mok, nenek tercinta...ni update ttg keadaan mok...mok dh nmpk sihat dh...kalau dulu kena masuk makanan melalui tiub sbb all the system pemakanan mcm x function (doktor yg ckp), tp sekrg tiub tu dh dicabut oleh mok dh..maybe sbb dia dh rimas dgn tiub makanan yg dok tergantung kt idung...mok dh boleh mkn secara  normal tp tula makanan arusla lembut dn kalo leh hancurla...nurse ckp its ok mok mkn mcm biasa asalkan mok x muntah...sekrg mok xlg terlantar kt dlm bilik..dh leh duduk (smbil berbaringla) kt ruang tamu hinggakan ari ni mok x nk masuk kt dlm blk maybe sbb dh bosan dgn pemandangan bilik tu...anyway Alhamdulillah dia dh semakin sihat...

Melihatkan keadaan mok rasa mcm terpikir gk mcmmana la keadaan kite meniti waktu tua...kalau ikutkan mok dh umpama baby semula..kena pakai pampers dh sbb xmampu nk kebilik air, terlantar xmampu nk bgn sendiri..kena org lain papah mok...makanan kena mcm makanan baby, hancur, dn xleh keras2..mok perlukan susu utk tenaga...kdg2 mok merengek sakit , xmau itu xmau ini...mungkin betul org ckp bila dh tua kudrat semakin menurun...kt seperti saat dilahirkan...mok beruntung sbb masih punye anak2 yg sanggup menjaga...yg sabar menunggu mok setiap malam...yg sentiasa melayan kerenah mok.....yg sentiasa mengikut perintah mok..tp x semua anak2 mok yg mampu menunggu mok...hy sebilangan sahaja..nasib mok ada anak yg ramai..tula seorg ibu mampu menjaga 9 org anaknye sedangkan 9 anak xmampu nk jaga hanyaseorg ibu yg terlantar sakit...mmm no komen sbb aku pun masih punye mama lg dn berharap aku mampu buat ape yg mama lakukan utk mok tercinta...

Dan kalo blk trg kena blk umah mak mertua gk...xpernah cite psl diorg kn..xpe lain kali kt cite ye...kdg2 agak unfair bg hubby aku sbb asyik lepak kt umah nenek aku je...yela umah nenek aku lg best...hehehe sori ye hubby...masa on d way nk g umah mil, nak masuk kg hubby aku la tetiba nampak signboard yg diletakkan di jalan masuk kg....jarang nmpak signboard camni huhuhuhu...
so siapa yg nk masuk kg masjid hj kadir kt pasir panjang sila patuhi undang2 di atas ye...

2 comments:

siti ketty sidek said...

ceh canggih siap ader signbord g2 nah.........pastu gak klu pkai pakaiyan yg dilarang kena tangkap x........hihihihihihiii

nane n kerry said...

agaknyela kot kena tangkap huhuhu...

HIDUP BAHAGIA BERSAMA

Daisypath Anniversary tickers

PUTERA PERTAMA

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

PUTERA KE DUA

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers>
Designed by UMIESUEstudio 2014