Sunday, May 29, 2011

musim cuti sek = musim kawen

Salam,

Musim cuti sekolah dh bermula...hepi g keja td jalan lengang kt jambatan bkt kuang..maklumla keletihan br pulang dr Temerloh..eh silap bkn temerloh tp Felda Purun kt Triang, Pahang...Perjalanan yg agak jauh..masuk felda kluar felda..permandangan hy kelapa sawit dn kebun getah je...



Kalo x kerana menghantar abg yg akan melangsungkan perkahwinan....malas rasa nk trip adventure macam ni...huhuhu..oh ye lupa mcm yg dh diberitahu masa entry dulu2 abg aku akan melangsungkan perkahwinan dgn pilihannya yg berasal dr Felda Purun ni la...ni la first time g Felda kt belah2 Pahang ni...biasa g Felda kt johor je...nama pun felda mestila penuh pokok kelapa sawit on d way nk g kan...masa mula2 g kami g mlm nikah tu...Jauhnya hubby ckp...dhla gelap gelita x nmpak lampu...tercr2 kami lampu yg menandakan ada umah org...at first igt kt temerloh..rupa2nya dr Temerloh nk g situ memakan masa sejam lebih...

Jauh2 rombongan kami dtg akhirnya abg aku dn my sis in law berjaya disatukan lps isyak...dkt kol 10 mlm gkla diorg dinikahkan...jom layan gmbr2 masa akad nikah...






mmm zaman sekrg masa ijab dn kabul siap ada script lg depan pengantin..nk ngelakkan pengantin due tiga
kali nk terima nikahnya...tp my bro ni 2 kali gk..huhuhu..sebab yg pertama x cukup nafas..la nama bininya pendek pun x cukup nafas...lps nikah kami dijamu dgn nasi putih berlaukkan ikan patin masak tempoyak...fuhhh terbaeeek wok..lupa nk amek gmbr lauk..tp memang best la ikan patin tu...fresh dn x berbau sgt...

esok lak majlis bersanding...tema purple...jom layan gmbr sekitar majlis sanding..






kalo perasan kt gmbr hantaran tu ada megazine...igtkan magazine ape..rupe2 nye buku resipi masakan..huhuhu...best gk dpt buku resipi...abis je bersanding rombongan kami blk ptg tu gak dengan destinasi2 yg berbeza..aku blk plg lmbt skali tp aku lak yg smpai plg awal ant semua...tp kemeriahan perkahwinan mcm x terasa sgt..mcm x ramai jemputan je..maybe yg dtg org dekat2 situ je..yela jauh masuk dlm utan hehehe...makcik yg sambut ktorg ari tu siap ckp lg sini x semeriah johor....yup i agree rasanya kawen kt johor memang sgt meriah..kt tgk la nnt majlis sambut menantu ye..

Anyway Selamat pengantin baru buat my bro Mohd Mirzan Zahari dn kakak ipar Nazirah...kakak ipar muda tu...semoga kalian dpt menempuhi alam rumahtangga dgn jayanya..nnt kt di jb pulak ye..dn td aku bukak fb ramai gak mmbr2 yg melangsungkan perkahwinan...biasala cuti sek sinonim dgn musim perkahwinan...moga mereka semua berbahagia bersama pasangan masing2...

p/s- xsabar nk blk jb..yessss....

3 comments:

siti ketty sidek said...

tahniah 4 bro kak.........dah besar perut akak..so santik.

faiez said...

aku pun tgk perut ko

nane n kerry said...

cheh perut yg dijenguknye...huhuhu..xpe lps ni g photoshoot gmbr ngandung lk ek...

HIDUP BAHAGIA BERSAMA

Daisypath Anniversary tickers

PUTERA PERTAMA

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

PUTERA KE DUA

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers>
Designed by UMIESUEstudio 2014