Monday, September 5, 2011

Sambutan Aidilfitri...

Salam..

Berblogging dr opis sbb saya masih belum melahirkan...Alhamdulillah dpt makan segala jenis juadah raya dn kuih raya...good boy baby mama ye..bg mamanye beraya dulu...

oh ye cite pasal raya..mlm raya kami berbuka last di umah nenek aku...berbuka xdela spesel sgt..hanya ada meehoon n nasi goreng plus ayam goreng dn karipap..keseronokan berbuka beramai2 tu yg best tu...kebiasaannye mcm thn2 lps malam raya kami akan semayang berjemaah beramai2..biasa lps maghrib kami akan bertakbir raya tp sbb lps maghrib lum pengumuman raya lg so kami hy bertakbir lps isya'...lps je isya' aku dn hubby blk umah MIL kt pasir panjang...


thn ni raya pertama di umah mertua..so byk spend masa dgn keluarga mertua...yela first time hubby beraya kt umah mak dia dlm masa 3 thn ni...nk ckp raya sakan tu xde la..tp sbb hubby byk famili di kuala trg byk gak umah kami menyinggah...raya pertama je 13 buah umah...raya ke 2 blk umah nenek di Paloh..biasala keluarga aku bknnye seexcited sgt nk g beraya..famili kt sana pun xramai..hy 4 umah je g beraya...raya ke 3 lg hampeh sebuah umah je...semua org ckp laratnye aku berjalan dgn terboyot2nye..act xde la penat sgt pun..masih bertenaga..(cheh berlagak gile)...semangat dpt rayala katakan..

anyway jom layan gmbr raya di umah mertua pd thn ni....
 Menu raya- nasi himpit, ketupat palas, kuah kacang, lodeh dn rendang....
famili hubby..without Kamal n wife sbb nurul kena keja pagi raya....
raya ke 2 wif kamal n nurul..igt nk bergambar ramai2 tp separuh dh blk Kemaman dh...
gmbr di umah mok wothout me..mok hy terbaring je....but alhamdulillah masih dpt beraya bersama kami....


Tu jela cite raya..xsangka kan jap je dh abis cuti raya...tunggu baby nk klua lak...asyik pesan kt dia cptla klua sbb tkt ayah dia kena g offshore...mama ajak blk jb td tp xpela aku nk dkt dgn hubby....nk siapkan segala keja dl supaya lapang bile dh cuti nnt...

p/s- xsangka dh 38wks dh..kalo ikut mama ni semua anak2 dia lahir awal dr 38wks...tp dh check up kepala baby lum engage lg so dtgla bekerja dl....


3 comments:

ziraziz said...

waaaa, mmg hebat ibu pregnant ni..smpai 13 buah umah...kalah sy naney...ha3...

Lily@MamaZaraZareef said...

takpe..bby bagi chance raya puas2 berdua dulu..taun dpn insyaAllah dh bertiga pulak..silap2 baby pon dh 'buas' dh nk beraya time tuh..dh besar lah katekan..hehehehe

naney said...

zira- mmg xsangka..flat gkla mlm tu..
lily- tula beraya puas2 thn ni..thn dpn insyaAllah kami beraya di JB lak..

HIDUP BAHAGIA BERSAMA

Daisypath Anniversary tickers

PUTERA PERTAMA

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

PUTERA KE DUA

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers>
Designed by UMIESUEstudio 2014