Wednesday, September 21, 2011

Berurut...

Salam...

Alhamdulillah dh ari ke 10...berpantang masih lg di Kemaman..esok nk blk K.Trg lak..masa kt Kemaman ni lehla mama dok layan aku dn Iman..nnt dh blk K.Trg maybe aku kena layan diri sendiri dn Iman..sbb mama mesti bz layan mak die lak kan..

mm berpantang xde la pantang sgt..tp ntah bagus ke x aku wt camni..huhuhu..pantang makan jela..segala jamu x makan pun..pastu berurut, bertuku dn berbarut..tu pun berbarut kdg2 aku ngelat...aku ikut je ape tok wan hubby, mama dn pelbagai org suh...

bercerite psl berurut...brla aku tau mahalnye kos berurut..rs mls je nk ngurut..tp tula rutin org lps bersalin ikutkan aje..xtaula kalo kt Kemaman ni yg mahal..bygkan 3 ari kosnye RM200..gile mahal huhuhu...tp org sini ckp tula standard kemaman...Berurut skali dgn bertuku...aku xdela masuk kos sebyk tu dlm budget nk bersalin..sbb ms aku berurut lps gugur kt JB dl murah je aku rs mak indon tu amek...

Yg tukang urut aku ni pakai Honda City..pakai bra Triumph.. camne aku tau brand bra dia hahaha ada la rahsia...die nurse pencen amek pebidanan..bygkan dgn pencen die pastu urut org lg mmgla die mak bidan kaya kan...tp nasibla die urut sedap gak leh tahan..abis satu badan bermandi minyak..ajar aku mcm2 lg...maybe std la adat2 berpantang tp sbb aku cetek ilmu n anak first berguna la kot info dia:-
---->die ajar aku  cara2 bertuku camne..2 minggu pertama camne..2 minggu seterusnye camne..
---->dia ckp jgn slalu duduk masa tempoh pantang,...nnt perut dn bhgn bwh tolak peranakan masuk dlm..tula yg jd kat aku dn die dh tlg perbetulkan dh..
---->masa baring kalo nak bangun jgn terus bangun je..kena mengiring dl br bangun..benda ni pun kena amalkan masa mengandung..

lg ape ek die ajar..hahaha leh lak aku lupe...sbb geram mahal sgt die charge..anyway masa last day tu br ktorg tau die ada bau2 bachang dgn ktorg huhuhu...atuk die dgn moyang aku sepupu..what a small world...tp sedara pun bkn die bg kurang pun...mmm smpai sekrag rs mahalnye kos ngurut...

Last but not least.bdk umur 10 ari ni...die xmau tdo dlm baby cot..rimas agaknye...ltk bwh br nyenyak tdo..kaki x bedung dh gaya mcm dok dlm perut lg..mm xmatching lgsg baju dn sarung tgn tu...hahaha nasibla kan...

4 comments:

faiez said...

selesa je die tido...irdiena xmau berbedung pong...aku RM150 upah urut...dahla aku operate..bahagian mane je pun berurut...bayangkan

ziraziz said...

..tp sy nmpk cam sedondon je..dr tilam, bju, sarung tangan hehe...

Hurein said...

Hahaa sy pun urut ngn org yg sama... tp suka je sbb dia ni tak tahyul ngat cam tukan urut biasa

Zulfadhli Mohd Noor said...

Assalam kak..masih ada contact nama makcik nih ke?saya pun tgh cari confinement lady area kemaman/chendor..

HIDUP BAHAGIA BERSAMA

Daisypath Anniversary tickers

PUTERA PERTAMA

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

PUTERA KE DUA

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers>
Designed by UMIESUEstudio 2014