Tuesday, September 6, 2011

rumah idaman....

Salam..

Ari ni keja dr umah...
sukati x keja..nk dtg dtg xnk dtg dh...
xpela asal keja siap dhla..
bkn aku ckp tp boss yg ckp hehehe

ari ni plan nk g sign surat agreement..
sbb dh byr 10% deposit utk beli tanah...
nnt dh cukup duit br bayar penuh (huhuhu suka hati lg aku kan..)
xdela another one month lg byrla bakinye..dn tanah tu jd milik aku...

ops act nama je nama aku utk aku senang wt loan dgn bank nnt utk bina rumah..
duit duit mama dn papa..
nnt dh wt loan duit bagi sikit kt abg aku..
mama ckp senang idup2 ni bg harta siap2 ant kami adik beradik...

raya ari tu dh jumpe pelukis pelan utk lukis pelan umah kami..
kwn baik hubby je...kalo x mana ada pelukis pelan sanggup lukis dgn air liur je...
dh ckp kt die lmbt lagi pun nk wt umah..tanah pun lum sah jd hak milik..
tp die sunnguh excited...mcm dh lama xlukis pelan..
die ckp senang wt awal2..senang kalo nak ubah...
mmm nk xnk kami ckpla umah camne kami nak..
dia akan lukis 3-4 pelan bagi aku choose dn komen...
dn akan tunjuk model umah utk kami pilih..
xpela biar dia la asal xyh bayar lg...
so next visit ke K.Trg insyaAllah siap la pelan umah kami...

bila pikir2 kan blk..
ish aku mmg dh nk duduk Trg dh ke siap nk wt umah bagai..
tp x salahkan beli tanah dn umah..
leh wt investment di masa hadapan..
tanah di Kemaman ni leh tahan la gak mahal
sbb diorg ckp ramai org minyak dn jutawan2...yela sgt tu...

ish xsabar lak nk ada umah sendiri..act our plan is end of next yr br nk bina umah...
lambat sgt x??? xpela slow2.. bg kami kumpul saving dl ye..

3 comments:

faiez said...

sekarang ni..aku cume ade umah impian....lom kenyataan....

naney said...

mm ni pun plan x sangka faiz..igt nk cr umah dh siap je tp jdnye lain...

ziraziz said...

rumah idaman???...dh lama ada dlm hati..hehe..realitinya, blm diterjemahkan kepada 'batu bata' ha3...

HIDUP BAHAGIA BERSAMA

Daisypath Anniversary tickers

PUTERA PERTAMA

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

PUTERA KE DUA

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers>
Designed by UMIESUEstudio 2014