Sunday, October 12, 2014

First family gathering

Salam... ni cite dh basi.. cite lepas raya ari tu.. tp saje je nk update kot2 leh jd reference akan dtg....

Ni cite psl family belah mama i nk wt family gathering.. my atuk ada 9 anak... cucu2 lak ramai mmmm mls nk kira hehehe.. agak2 la kalo sorg ada anak 3-4 sorg... dn cicit lk ada 9 org.. kami ada buat group watsap dn one day sorg dr kami suggest buat family gathering... plan nk wt family gathering sgtla lama.. mcm jd mcm xjd je... at first plan nk buat kt a famosa sewa bungalow kt sana... tp i ckp kalo jauh2 i xdpt g.. sejak dok trg ni rs nk g mana2 pun semua jauh huhuhu... lgpun kena pkir atuk i yg dh tua tu n pakcik i sorg lg yg xde transport nk g sana.. pastu someone suggest kt trg jela.. and last skali we all plan nk buat kt cherating...

Ok bila plan cherating makanye org yg dkt2 ni kenala g survey.. plan after raya.. mmm raya mmg byk nk pakai duit.. so ada yg ckp xmau tmpt mahal2 yela tkt xde budget... ok we don't have any fund pun nk buat family day ni.. so semua kena la kongsi2 utk buat majlis ni.. so i pun terlibat survey dr yg murah smpai yg mahal.. mujurla my auntie ni sgtla semangat.. dia lak PR sgt bagus.. yela tukang bg ceramah kt bank negara.. pandai lk dia bargain2 harga hotel tu.. at first we plan nk buat kt holiday villa.. my auntie dpt good pricr utk room dn mkn.. tp sbb marketing tu buat hal dgn my autie so cancel holiday villa.. at last kami buat kt suria cherating beach resort je..

Tetiba last minit plan nk buat tshirt lk.. so my cousin kt gombak semngat nk tempahkan tshirt... dia tempah area bt cave tu je sbb jimat duit postage.. org yg dia tempah pun service tip top.. kejap je dh siap..
Ni design lengan pendek.. rm11 perpc

Ni lak lengan panjang rm14 perpc

Back to hotel lak... kami tempah 3 types of room... satu bilik bawah sekali yg ngadap pool.. panggil terrace seaview.. rate dia rm190.. pastu deluxe room tingkat atas rm180 dn last sekali kami book suria suite rm250.. suria suite ni besar sikit.. so mana yg xde budget tu share ramai2 dok suria suite... 

My job lk.. design pamplet utk majlis tu.. huhuhu dhla i bkn designer pastu xkreatif lk... so cincai jela i buat huhuhu.... i terpilih sbb kt rumah ktorg je ada printer.. haha boleh gitu...


Ni gmbr muka dpn... leh x snap je gmbr dlm laptop hehehe.... 

Ok ni intro dl je utk family day ni... nnt kt cite details lps ni.... 


1 comment:

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

wahh..bestnya family gathering besar2an..mesti meriah sgt tuh..=)

HIDUP BAHAGIA BERSAMA

Daisypath Anniversary tickers

PUTERA PERTAMA

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

PUTERA KE DUA

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers>
Designed by UMIESUEstudio 2014