Thursday, October 9, 2014

Finally we move....

Salam..

Lama x update blog... bukan ada yg follow pun..hehehe.. xdela saje je suka2 update cite kt sini kan...

Ok finally kami dh pindah dlm kelam kelibut... dh wt annoucement pun kt fb yg officially i xduduk kt Binjai lg.. which is rumah sewa...kt blanje gmbr depan rumah jela... sbb dlm rumah xcantik.. xde deko2 cantik segan nk share kt sini huhuhu.. even xde org nk tgk tp segan gak...

Rumah kami lum ada CF.. wuaaaa sadis kn.. malas nk cite hal ni.. dlm proses nk apply.. tp tula adala kisah disebalik nye kenapa br nk apply.. sbbkn umah atas tanah sendiri dgn risiko sendiri pindah jela.. sbb xkuasa byr sewa lg loan bank lg... kami lum buat house warming pun lg... kot2 ada org kuantan or kemaman yg rs kecik ati mcm xjemput je house warming kn... sbb pindah ari tu pun kelam kabut.. kebetulan satu family kena sakit mata.. mc seminggu tu kami ambil peluang utk pindah.. lps pindah i g Miri.. then now en hubby lak ke Bintulu... so nk kemas umah pun lum sempat..

Even buat rumah sendiri actually ada gak xpuas ati... xseperti yg diidamkan pun...tu yg malu share gmbr dlm rumah... tp bersyukur gakla akhirnye dpt duduk rumah sendiri... neighbour2 lak kalo dulu mostly chinese sekrg all malay family.. seblh kanan umah i hutan.. malam2 byk babi hutan.. huhuhu... tu plak yg dicitenye...

House warming tunggu en hubby balik dr Bintulu la...  kalo ada masa nnt kt cite2 lg psl hal rumah dn cite2 lain yg tertunggak... anyway thn ni bkn je pindah rumah baru.. tp opis baru juge....

3 comments:

Dokter faRyn said...

Hheheh beriya tanka share gambo umah eh hehe. Congrats beb! Bestnye buat rumah sendiri! I likee

Naderiey M said...

Salam beb. Tahniah ada rumah sendiri. Kami di pj ni tengah fikir nak sewa rumah atas tanah pulak. Beli tu tak ready lagi sbb selagi aku xde lesen memandu, tak boleh cari rumah jauh2.

aku sebenarnya nak komen pasal babi hutan tu. Belakang rumah mak mertua ku ada babi hutan juń£ak. Kalau subuh2 atau senja2 keluar lah dia. Aku je yang tak berpeluang nak jumpa.

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

congrats nane dh pindah umah sndiri..kecik ke, apa ker..umh sndiri jugak the best kan..^_^

HIDUP BAHAGIA BERSAMA

Daisypath Anniversary tickers

PUTERA PERTAMA

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

PUTERA KE DUA

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers>
Designed by UMIESUEstudio 2014