Sunday, April 24, 2011

kisah kt klinik

Salam...

Ari tu aku sakit perut yg amat sgt..brape kali bertandang ke toilet...mungkin salah makan agaknye..so blk keja terus g klinik...tp klinik yg nak pegi tu tutupla plak....kol 8 br dia bukak blk...klinik2 kt kemaman ni kebanyakannya ada satu doktor je...so kalo sorg je handle doktor tu kena tutup time waktu makan, solat dsbg...n doktor pun nk rehat gk kn..

mlm tu aku g seawal 7.45..huhuhu awal ke tu..awal la kn before pkl 8..tp g sana dh ada 5 org menanti..aku turn yg ke 6...xpela just waiting jela...lama gk sorg2 patient doktor zainab tu check...pkl 9 br aku dpt masuk bilik doktor..masa tu agak ramai dh yg dtg...mujur gk dtg awal..

dlm bilik doktor...doktor xcheck ape2 pun, xcheck pun paru2 ke tekanan darah ke....dh aku ckp aku sakit perut je kan...bkn mcm g klinik2 lain skt perut tp abis semua dia check...doktor just interview jela...brape kali g toilet...camne keadaan t**k masa kluar...n mcm2 lg...dia ckp nk bg ubat yg sesuai...

dh abis check psl skt perut trus ty doktor tu..doktor scan leh x..huhuhu saje je nk tgk...so doktor suh baring ats katil...masa tgh prepare nk scan doktor zainab yg agak peramah ni bercerita....ari ni dia didatangi oleh 2 org wanita yg mengandung tp x mengaku mengandung.....yg sorg tu dh berlaki dn yg sorg lg tu belum berlaki...yg berlaki tu kandungan dh mencecah 8 bln agaknya dn itu anak yg ke enam...doktor ckp pelik gk napela dia xnk ngaku dia ngandung pdhal suami kan ada....aku pun agak kompius gak...oleh krn doktor tkt slh bg ubat yg leh memudaratkan baby (kalo2 la dia ngandung) die suh suami si pompuan ni kluar...bila suami pompuan ni kluar doktor lakukan lg soal siasat dn kali ni pompuan tu mengaku...dia ada prob dgn laki dia so dia xnk laki dia tau...mmm pelik gk aku..perut dia kan besar..last2 laki dia mestila tau...nnt time nk beranak lk camne?? kalo ada prob dgn laki nape laki dia leh bwk g klinik lak...

kisah kedua....pompuan tu dtg utk check demam...perut besar gile doktor tu ckp...doktor ty awak ngandung ke? dia ckp "eh mana ada doktor sy kena buatan org sbb tu perut sy membesar.." doktor ant percaya atau tdk je....dia ckp rs nk suh bdk tu baring je kt mesin scan tu nk scan perut dia...tp dh dia ckp xmengandung so doktor tu xlehla nk wt ape2...pujuk punye pujuk still xnk ngaku...yela dia xde laki xkn nk ngaku ngandung...tp andaikata btl dia ngandung n xpunye laki dn xnk mengaku pd sesiapa...kalo bdk lahir nnt camne...ya Allah jgnla ada lg kes2 buang bayi yg xberdosa ni lg...mintak2 btlla dia kena buatan org ke ape kan...(think +ve)

berblk pd aku lk...scan punye scan dlm keadaan berdebar (yela prnh dl scan heartbeart xnmpk kn...) akhirnya semua berjalan lancar...baby aku tidur agaknye...jantung, heratbeart, tulang kaki, tulang blkg dll semua doktor check...dia ckp semua sihat....dia ckp nk tgk baby gerak...meh kt kacau dia..doktor pun tonyoh2 perut aku dgn alat dia...terus tangan baby dgn kaki bergerak2...laki aku yg dok tgk benda tu suka je dpt tgk kt skrin besar tu...


Alhamdulillah semua selamat....lps nie lehla lg check kt Klinik Zainab tu...di samping doktor yg baik, byk lak cite2 menarik yg dia nk cite yg leh dijdkan tauladan....tp mmg mcm2 ragam kn manusia ni...bila aku kluar blk doktor, jiran aku yg kebtln dtg klinik tu nk check up ckp "lamanya....dok dlm blk doktor..."..huhuhu...biasala doktor dn pesakit peramah kn...

Anyway doakan saya dn baby terus selamat ye...

3 comments:

ninieZUERYANNIE said...

congrats naney.. aku tumpang happy.. seronok sgt kan bile tgk baby gerak dlm perut.. ko dh brp bulan & due bile nih? (aritu cam dh tnye.. heee).. take care tau..

nane n kerry said...

thanks nini...seronok yela dl xnmpk semua tu..aku due btl2 lps raya nnt....xberkesempatan nk collect duit raya nmpknye...tp kot2la baby nk kluar awal xtaula plak...

faiez said...

alhamdulillah..take care nane....

HIDUP BAHAGIA BERSAMA

Daisypath Anniversary tickers

PUTERA PERTAMA

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

PUTERA KE DUA

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers>
Designed by UMIESUEstudio 2014