Sunday, November 30, 2014

cuti sekolah bermula

Salam...

Waaaa cuti sek dh start dh.. hahaha mcmla anak ko tu sekolah kn farhana oii...

Ok bkn cuti sek i nk cite kt sini... short vacation kami.. ala dekat je kt kuantan nun.. haha negeri jiran je pun...

Act last wk khamis en hubby balik dr sarawak... policy company dia kalo flight mlm kena stay semlm la kt kuantan.. so we decide dgn i dn anak2 skali stay kt sana... so ptg tu i drive la dgn nuh dn luth ke kuantan... this is second time drive 3 beranak... sblm ni ms en hubby blk pun kami join skali stay kt sana.. saje bwk anak2 tdo hotel.. hehehe..

Nuh mcm biasa suka possing kalo mama nk amek gmbr.. adik lak tu la keja dia dlm keta.. i biarkan je asal dia senyap xkacau i bwk keta.. opsss kantoi la plak dlm keta ada mcm2 ktorg simpan...

Kami selamat smpai ptg tu kt ms garden... pastu i turun kan segala beg kt lobby br g parking keta.. then yg bell service tu eh btlke nama dia tlg i angkat2 brg g naik blk... ms garden hotel ni seblh je dgn berjaya megamall.. so bila smpai hotel sgtla lapar kn... so i bwk anak2 g megamall.. nasib anak2 i nk duduk stroller so adik duduk dlm stroller abg i pimpin je.. act anak2 i sgt2la aktif.. so mmg diorg susah gak nk control kalo i sorg je.. so agak letih gkla.. memula siap berebut nk duduk dlm stroller lg.. bila camni rs nk menabung nk beli twin stroller lk.. mcm phill and tedd tu ke.. hahaha... dr dulu berangan nk beli tp tahankan nafsu je..Oh ye blk dr story td.. i beli kfc je senang... pastu mkn kt bilik je dgn anak2... lps beli kfc tu terus blk bilik hotel mkn...

K lps mkn2 tu diorg mintak mandi kolam.. yes ms garden pun ada swimming pool tp kolam yg diorg maksudkn tu bath tub dlm blk air hehehe... sbb seblm ni dh pernah stay sini so nuh esp tau la serba sedikit blk hotel ni...

Lps mandi2 tu mereka mcm bosan je dok dlm bilik tu.. biasa ayah diorg ada.. ayah diorg lk flight kol 10.10 dr klia.. kol 11 br smpai...tunggu nye tunggu at last diorg tertdo....
Esok pg nye diorg bgn br perasan ayah dh blk dn bkn main hepi lg diorg...

Ok my hubby nye company hy bg semlm je stay sini... tp we decide continue utk 2 mlm... ms garden hotel so far bg i okla.. bilik sgt2 besar.. breakfast dia pun byk choice.. mmm tp dia nye design mcm lama sikit dn tv pun xbyk choice for me.. swimming pool kami x try la tp dr luar nmpk ok la kot pool dia... hihihihi...

Ni rate i dpt kt internet...
Nmpk mcm mahal je kan.. hihihi.. semlm kami dpt tu free je.. yg semlm lg kami hy tmbh rm226 je.. murah sbb ada..corporate rateNi bilik yg ktorg stay.. lupe nk amek gmbr sbb kelam kabut dgn anak hihihi...
Aktiviti esoknye lak... mmmm nnt la i cite.. nnt tulis pnjang2 penat lk nk taip hehehe.. mcm la ada cite best sgt kn... anyway kesimpulan cite ari ni just nk share betapa berjayanye i handle 2 hero yg aktif sorg2 dn betapa hepinye anak2 dpt jumpe ayah dia blk...

2 comments:

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

aku pernah gak stay sini dulu sbb en hubby dpt bilik free..mmg luas sungguh bilik dia kan..^_^

Rose Azadir said...

Salam kenal, saya blogwalking kat sini. Jemput singgah ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer...TQ :)

HIDUP BAHAGIA BERSAMA

Daisypath Anniversary tickers

PUTERA PERTAMA

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

PUTERA KE DUA

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers>
Designed by UMIESUEstudio 2014