Wednesday, November 12, 2014

Bekerja demi anak2....

Salam....

Br seminggu en hubby blk kena panggil pulak.. xpuas anak2 termasuk mama la hahaha nk bermanja2... sepanjang en hubby blk ari tu dia xmasum opis pun so bykla keja2 tertunggak dia sempat buat... plus uruskan kenduri ari tu...

En hubby mmg ayah yg penyayang.. bdk dua org tu pun mmg baik dgn en hubby.. org ckp kalo anak lelaki baik dgn mak tp my 2 hero xpun.. mak nye garang sgt kot hahaha.... masa en hubby ada kt rumah makan, mandi, susu bdk2 ni mmg diuruskan oleh en hubby la... mama goyang kaki ke.. xdela mama wtla keja2 lain....

Last month plg lama la ayah g.. hampir sebln.. mcm org gila gk mama hahaha.. yela biasa ayah byk handle.. mama bukanla manja tp bila semua kena wt sendiri pastu lama lk ayah tinggalkan kami mcm meroyan gkla mama.. hahaha meroyan terus...

Sepanjang ayah xde budak2 ni wt perangai gk.. esp nuh.. sbb dia sgtla sgt rapat dgn ayah.. makan ya Allah puas pkir nk suh makan ape.. mama masak mcm2 ni still xnk mkn gk.... tp bila ayah blk nasi lauk kicap je berpinggan2 abis...  tu xmasuk dia wt perangai lain.. nk perhatian.. maklumla ada mama je tmpt meluah perasaan....

Bila ayah blk baru ni hepi je bdk2 ni.. tp tetiba ayah kena g blk... ty nuh ayah nk naik kapal lg.. dia ckp xyahla ayah dok rumah je... hepi agaknye sepnjg ayah blk dok rumah je...

Kdg2 terdetik gk ati.. sian bdk2 ni asyik kena tinggal je. Baca fb org dok sedih tinggal anak g keja.. g keja je tu.. tp kami slalu kena tinggal anak2 sbb outstation maupun g offshore..  sbb tu kalo time kami xg mana2 kalau boleh antar anak selewat yg mungkin dn amek anak seawal yg mungkin.. supaya masa dgn anak2 tu lama sikit...syukurla dok kt kawasan yg 15 min je nk g keja... kalo ada masa gk g je dok hotel yg dkt2 pun jdla utk anak2 hepi mandi kolam or merasa g holiday walaupun dekat je pun....

Harap2 mereka paham keja mak ayah diorg ni yg kluar mencr rezeki... terpkir nk cr keja lain?? dh basi cite ni hehehe..doa jela byk2 dn tawakkal.. kt mmg byk perancangan tp rancangan Allah lg baik kn....


1 comment:

Dokter faRyn said...

Tersedih pulak aku baca entri ko ni nane.. Huhu. Tula kan, aku hrp anak2 kite akan appreciate ape yg kite dh sacrifice kan.. Semoga dipermudahkan tau :) aminnnnn *hugs*

HIDUP BAHAGIA BERSAMA

Daisypath Anniversary tickers

PUTERA PERTAMA

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

PUTERA KE DUA

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers>
Designed by UMIESUEstudio 2014