Tuesday, February 21, 2012

Aku suka shopping...

salam..

Aku mmg suka shopping..dn tabiat aku ni diketahui segenap pelosok famili aku...tp yg peliknye aku xsuka shopping utk diri sendiri..means bkn shopping pakaian, kasut or make up..suka shopping brg2 umah dn plg terbaru suka gile shopping brg2 si Nuh Iman tu...

Sebg ibu mesti kt nk anak  kt perfect kn..mcm2 nk sediakan utk anak kt..ntahla aku ni mudah tergoda kot..pantang nmpak benda menarik utk Iman sume nk beli..smpai hubby pun dh bising hahahaha..Bab baju jgn ckpla smpai xtau dh nk letak baju2 iman yg xmuat..org dh ckp jgn beli baju byk sgt..tp aku xhiraukan nasihat sume org hehehe...

Kalo dl aku dok shah alam...mmg best la shopping complex dkt je..sekrg aku dh pindah kemaman negeri yg xbyk tmpt bershopping..tp aku still bershopping..kt mana shopping online..setkt ni aku xpernah kena tipu lg shopping online..Alhamdulillah..tp buruk shopping online xsedar duit lesap begitu saja...smpai org pos laju pun dh knl aku sbb slalu antar brg kt umah hehehe...

Disebabkan budget asyik lari je sbb sikap buruk aku yg suka online shopping maka aku mengambil keputusan utk menjual perloved aku gk..dr duit2 tu la aku beli brg2 iman secara online...join group preloved kt fb tu and smbil menjual smbil membeli...dgn cr tula en hubby x bising lg dgn aku...act x pikir sgt keuntungan tp dr mengabiskan duit je ada baiknye tmbh sikit duit kan..tp xsemua brg2 preloved aku jual..aku jual yg mana xsyg (xcantik erti kt lain hehehe) dn yg still elok sikit..xkan nk jual brg2 yg dh buruk kt org..kt pun mak gak xsmpai ati nk pakaikan anak brg2 yg xelok kan..byk gakla dh terjual dn byk gak la membeli hehehe....

So aku bertegar next month xmau shopping lg..rs dh cukup kot sume brg2 iman yg mama nye mengidam sume dh beli...cuma tgl nk beli blender je sbb nk wt mknan dia next month..tgh cr jug je utk blender philips ada jual ke ek? moga azam aku ni tercapai la next month huhuhu...

2 comments:

Daeng on duty said...

Assalam, jemput tengok blog saya ya. ada long sleeve maxidress dan dress cotton with inner.

--> http://hiasanterindahstore.blogspot.com/

TQ ye

Sabrina Abdulloeva said...

Nak shopping kat Zalora ?? Sye ada kod promo yg bgi 15% diskaun.. :D NI kodnya : ZBAPYY4

HIDUP BAHAGIA BERSAMA

Daisypath Anniversary tickers

PUTERA PERTAMA

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

PUTERA KE DUA

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers>
Designed by UMIESUEstudio 2014