Sunday, January 30, 2011

leftenan adnan..

Esok hari terakhir kerja..mmm ape perasaan ye?? sedih pilu gembira..mungkin bercampur2...
sedih dn pilu sbb nk tinggalkan kwn2 yg baik2 kt sana..anak2 yg nakal2 tp menghiburkan...even br 3 thn keja kt ptm ni tp mcm2 kenangan suka dn duka...masuk time ptm tgh zaman kemuncak...di mana ot boleh claim..bonus berbulan2..elaun dinaikkan dn mcm2 lg kemewahan...sempat la rasa zaman kegemilangan tu..dn akhirnya aku pergi di saat ptm sedang bertarung nyawa utk kembali ke zaman kemuncaknye..di mana vss diberi pd byk pekerja...di mana anak2 ku memerlukan ketua yg sentiasa memberikan semangat sbb dh demotivated...dn di mana gossip hangat ttg company berleluasa....mm bkn niat di hati nk meninggalkan kwn2 dn anak2 di saat ni...kt pernah berjanji meneruskan perjuangan tp akhirnya aku yg angkat bendera putih dl kn....
kenapa perasaan gembira itu wujud..mungkin hepi utk meninggalkan ptm sbb rasa bebas dn merdeka dr kencaman org jepun..mcm rs dok di zaman jepun lk keja kt sini...sejak company makin merundum semakin ramai bekas penjajah ni dtg ptm..nk menolong atau memerintah?mmm dh company ni company jepun of course diorg dtg..mungkin dh x caya pd rakyat mesia ni...bkn nk ckp jepun ni xbgs...jepun bgs..byk teladan yg leh dipelajari..byk sikap jepun boleh dicontohi..tp kekdg mereka ni kejam...asyik memerintah je...taula kt keja kt kilang dia kn...
terigt cite leftenan adnan yg br ditonton last wk..even perang dunia ke 2 dh lama berlalu di mana jepun menyerah kalah tp rsnya masih ramai dr kt yg masih dijajah kn...dlm cite tu ada ckp..org cina mmg benci org jepun..mungkin kebencian tu sekrg kot sbb bos cina ktorg yg menjd harapan company yg sentiasa memberi kata2 semangat pd kami pun akhirnya pun antar surat resign..mungkin x tahan tgk jepun dh mula berleluasa kat sini...

 
gmbr di opis plant 1...akan ada antara ni yg akan pergi

 
plant 2 yg kosong..dulunye meriah je

 
opis kami kat plant 2 yg hanya tinggal kenangan...

anyway buat kwn2 yg masih tggl...teruskan perjuangan ye...ohaiyogozaimasu buat kali terakhir esok...

2 comments:

faiez said...

yelah kan...xpela ko dh merdeka kan...

nane n kerry said...

tula rasa macam merdeka...cuma xtaula lps nie ape lak cabarannya...

HIDUP BAHAGIA BERSAMA

Daisypath Anniversary tickers

PUTERA PERTAMA

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

PUTERA KE DUA

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers>
Designed by UMIESUEstudio 2014