Wednesday, February 12, 2014

tudung pilihan mama....

Salam..

tetiba xtau kenapa nk buat topik ni... hehehe..

Act i bknla suka bergaya sgt.. bkn xsuka tp xpandai hehehe.. i sempoi je pun...

Kt berbalik pd tajuk cite di atas.. ok masa bujang atau kata lain masa stay shah alam xdela kisah sgt pasal tudung ni.. pakai yg murah je..  memula dl sgt suka pakai bawal.. ok ni zaman U dl la..siap meniaga tdg bawal yg ada diamond byk2 tu hehehe.. bila keja suka pakai tudung awning.. senang dn pantas bg i tudung awning ni... beli tudung awning pun yg murah2 kt kl tu.. masa ni mama i lk suka sgt ariani.. tp bila tgk harge mak aiii mahal gk ariani.. i ada try pakai tudung ariani masa memula klua dl tp xminat lak awning ni..mcm menjdkan muka kt yg tembam ni menjd tembam hehehe...

ok bila dh jd mama kepada 2 org budak lincah dn comel...tudung awning masih menjd pilihan.. pastu sekrg mcm trend shawl dn halfmoon lk.. i try beli satu dua tp ntah mcm malas la plak nk lilit2... pastu i ada join group preloved..ada la beli tudung ariani satu dua.. ok gak yg baru ni..

pastu sekrg en hubby suggestkan agar i melabuhkan tudung.. bknla tudung labuh tu tp tudung yg at least menutup dada ni... pastu kt kg i lak adala satu butik.. butik tudung tu kt kg maka harusla i terjah kan.. rupenye situ jual tudung d haja dn pearlhaya... selps tu i jatuh cinta dgn tudung pearlhaya lak.. tudung pearlhaya ni ada byk size dn of course pilihan i ialah sp3... mcm size L... dia dh la labuh pastu slim..means xyah nk pakai brooch kt blkg menjdkan dia slim.. mmm arge ni mmgla sgt2 mahal berbanding tudung ariani..hehehe.. tp so far tudung i byk yg single je mans bwh seratus... n ramai lk makcik2 i ty beli mana tudung pearl haya ni sbb labuh dn cantik... sekrg i ada bbrp koleksi pearl haya.. xsangka lak leh beli tudung beratus huhuhu...

dn baru2 ni rasa nk berubah lk..xmau dh beli tudung beratus2 huhuhu...kalo nk beli beli yg preloved je bwh seratus... sekrg minat pakai bawal lak... bawal kn byk gred nye kan.. i try beli online yg murah2 tp susah nye pakai dan agak singkat... xmacam bawal zaman dulu2 kala... pastu mmbr sek i ada peminat tegar tudung aidijuma... macam2 koleksi dia ada.. so rs nk try beli la tudung aj ni... first time beli not bad la gak aj ni.. xlah singkat dn mudah dibentuk..ada yg ckp xperlu digosok pun boleh terus pakai..dn design dia yg unik boleh dijdkan shawl..me..pakai style bawal zaman2 u je hehehe...

pastu i try join group aj.. maakk aii mmg ramai btl org yg taksub dn gila dgn aj ni hehehe.. siap beli bkn nk pakai tp buat koleksi.. siap ada satu group old season utk org2 menghunting tdg2 aj yg old season ni...nape diaorg hunting sbb datin norjuma pengasas tudung aj dh xmau kluarkan design yg lps2.. sbbnye dh ramai yg ciplak dn cetak rompak design tdung ni...










ok kt atas ni antara design lama yg datin xmau buat kluar dh.. ramai gila hunting.. pastu masing2 offer harga maaak aiii gilos.. act harga tdung aj ni xla mahal.. kalao white label harga dia rm10 je.. kalo black label mcm design atas tu dl rm59 sekrg dh turun jd rm49... tp old season diorg jual plg murah i jumpa rm70..plg mahal rm200 pun ada.. pelik kan dh jd preloved patut lg murah tp tudung ni makin mahal lak hehehe...




ok.. atas ni lak design yg latest kluar... br je kluar thn br cina ni..



ni plak yg bakal klua...meroyan penggemar2 aj tgk design2 ni hehehe..

okla.. sbb harga nye yg mampu milik maka kini dh bertukar dr pearl haya g aj.. satu tudung pearl haya mampu beli berhelai2 tudung aj hehehe... tp ku xde la nk beli buat koleksi beli smpai yg beratus2.. membazir nama nye tu kan hehehe..en suami pun suka i pakai tudung aj ni hehehe.. tiap kali pakai mesti dia puji hahaha...


ni je koleksi aj setkt ni.. ada lg yg tgh dibasuh, tgh pakai dn yg tergantung... semua new season je... hehehe yg old ada yg bawal 204 dn 205 je...

.mmm hope datin akan kluarkan design baru seblm raya ni mengikut tema warna baju raya i nnt.. hahaha... leh jd tudung raya...tema warna raya pun xdecide lg... 

8 comments:

Lily@MamaZaraZareef said...

dasat gak bile dah jadik fanatik ni kan..benda murah snggup dibeli balik ngan harga yg mahal..hikhikhik..nway, gmbar datin norjuma jek ker yg ada..tepeklah gmbar ko sekeping dua berbawal AJ...hehe..aku tk pernah try lagi AJ ni..skang beli bawal dua corak yg rm15 tu jek..murah, tak payah iron, leh pakai labuh..gile kedekut kan..=p

Nurul Aini said...

Assalamualaikum, sis..slm kenal..klu ade nk jual tudung2 aj, gtau la sy ye..blh msj sy 0199831018..tq sis

garlicOil said...

salam sis, kalu nk letgo aj jeans whatsapp saya 013-3423433.. teringin nk pkai tp dh xjual..tq

adyna AB said...

Saya mula follow Aj dr awal lagi , ada os punya smpai skrg suka pkai , 2 helai jual sbb sian jarang pkai ... Yg terbaru cuba beli white label murah jugak cuma jahitan tepi dah tak kemas plain Aj lg kemas .. Sy borong byk ms sale 50% thn lepas jatuh rm3.50 sehelai ;) , skrg dah tak follow sgt Aj ni , rasa nak beli baru beli .. Suami dah sound .. Hihi

chocolate strawberry said...

Salam sis... klu ade nk letgo classic whassap sy yer... teringin sgt3.. 0165425452

alzahra michelle lee said...

Contact sy please 0132020002

alzahra michelle lee said...

Contact sy please 0132020002

~~Miss Diela~~ said...

sy pulak baru berjinak2 dgn aj ni, dulu tak heran pun skrg bru nak heran, bru tersedar yg design dulu lgi cantik2...tpi xkose la nk hunting sampai beratus2 ..pakai je mana yg ada :)

HIDUP BAHAGIA BERSAMA

Daisypath Anniversary tickers

PUTERA PERTAMA

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

PUTERA KE DUA

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers>
Designed by UMIESUEstudio 2014