Sunday, February 16, 2014

Luth dah setahun yeaaaa

Salam...

14th February 2014 Luth dh setahun... waaa cepat kan masa berlalu...

Muhammad Luth Qayyum lahir masa azan subuh berkumandang... Alhamdulillah sepanjang mengandungkan Luth aku xde masalah.. xde morning sickness, xde high blood pressure ke etc.. mmg bersih je buku merah tu.. cuma masa ujung kandungan tetiba Luth berpusing dlm perut.. pastu tetiba dia kembali ke bawah... hehehe.. dn kelahiran Luth sgt la mudah dn tdk disangka2...maybe sbb jarak kelahiran dgn abgnye yg dekat tu la yg sgt2 mudah..

Masa dia kecik2.. dia jarang nangis.. xdela mcm abgnye dulu melalak je hehehe.. mama berjaya exclusive bf selama 6 bln walaupun byk cabaran dn rintangan nk jd exclusive...masa dia 9bln ke 10bln ktorg dh topup fm..huhuhu sadis je masa kena topup..stock mmg xcukup pastu luth lak xnk lgsg minum ebm.. maybe sbb dia rasa ebm tu xsedap kot... pastu banjir lg xde letrik nk simpan ebm makanye mama terpaksa korbankan bbrp packet dn botol ebm yg dok jenuh mengumpul..

ok.. luth sgtla manja.. walaupun kecik2 jarang nangis tp makin besar keja nye nangis je huhuhu... dia xboleh kalo mama xde dpn mata dia.. dia tgh main2 boleh plak dia nangis kalo tetiba mama ilang dr pandangan.. dgn umi dia pun camtu.. umi dia kan ramai anak2 dn suami xkeja.. mmg dia xnk dgn org lain.. nak dgn umi dia je.. huhuhu.. umi siap suh g berubat napela dia ni asyik nangis..

beza luth dgn abgnye lg... dia ni xterer sgt panjat memanjat.. xmcm nuh dl 8 bln dh panjat meja kerusi.. luth ni masih terkial2 dh sethn ni.. tp luth meniarap, merangkak, berjalan semua laju...huhuhu.. he can walk masa umur dia 11 bln... tp memula tu jalan xpakai kasut je pandai.. pakai kasut xpandai hehehe.. now after practice dh boleh la pakai kasut time jalan.. kalo x seboleh2 dia nk bukak...

and luth dia ayah dia ckp anak mat saleh sikit.. xleh panas.. kalo panas mula la dia berpeluh... dia plg suka kt bukakan baju..tp meraung mcm kena pukul kalo kt pakai kan baju.. nmpk je dia lembik tp dia ni xtakut dgn binatang.. kalo nuh kambing ke lipas semua dia takut tp adik dia ni kucing dia boleh ramas2 peluk2.. kambing dia nk kejar..lipas semut dia nk pungut.. aiii la anak... risau sikit dgn luth ni.. benda kotor masuk mulut lk.. tp alhamdulillah so far smpai sekrgdia jarang sakit dn demam...

ok sempena besday luth..last minit planning sbnrnye... sbb ayah ckp dia nk g offshore 14hb tu.. tp dia ckp postpone la jobnye.. so dgn pantasnye mama order kek dgn kak g-an.. mmg dh book tarikh tp kalo xde besday party kek antar umah bb sitter je... pastu goodie bag lk.. kebetulan dlm peti mmg byk coklat..coklat daimla.. kissess la.. cadbury la so mama pack2 coklat2 tu..pastu isi coklat, pretzel (ni pun kebetulan beli), kek kecik...konon nk masuk air kotak tp xmuat lak hehehe.. ampun ye ibu2 yg dpt sbb byk benda manis dlm goodie bag....sbb majlis last minit kami hanya buat kt kg ayah.. kt pasir panjang.. jemput org2 kg je bg makan... suh mother in law goreng mee hoon dn buat pulut kuning sikit...

ni la kek qayyum... kami order choc banana..ianye merupakan peberet kek en suami... besar gk kek..seksa gk nk bwk blk trg dr kemaman..hehehe...
 just simple je... makanan utk tetamu.. tetamu pun org2 kg je..:)
yeaaaa besday boy dn abg nuh.. hepi je dia main belon.. pastu dia suka pecahkan belon tu tanpa rasa takut.. sabo jela..

mmm gmbr2 lain semasa majlis...e.g tiup lilin potong kek ada dlm hp ayah.... update kt fb jela nnt hehehe..

Selamat Hari Jadi Luth Qayyum.. moga jadi anak yg soleh dn sihat walafiat.. mama, ayah dn abg nuh love u so much....

2 comments:

Lily@MamaZaraZareef said...

happy bday luth!!! time lahir mcm anak cina dah..hihihihi..nway, suke sgt tgk budak umur setahun sambut bday..tk tau nape..kikiki..terus membesar ngan sihat n jadik anak soleh ye luth...insyaAllah..=)

Petak Bunga said...

Happy belated 1st birthday luth

From mak luth

HIDUP BAHAGIA BERSAMA

Daisypath Anniversary tickers

PUTERA PERTAMA

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

PUTERA KE DUA

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers>
Designed by UMIESUEstudio 2014