Sunday, January 27, 2013

Nafsu semata-mata

Salam..

Baru je cite baju2 branded anak..huhuhu.. ni mama dia tetiba nafsu membuak2 nk shopping mainan lak..pdhal dh nekad nk brenti beli mainan anak..mmg dh brenti pun...now xde ati nk shopping utk diri sendiri dh xtau nape... huhuhu...

ari ni ahad boring keja ronda2 blog org, fb org mcm nafsu shopping dtg lg... yea...bkn ape teringin nk wt playroom utk Nuh... umah sekrg mcm xsesuai je...wuaaa bila la umah nk siap kn...sementara Nuh kecik ni kami dh prepare...prepare tu huhuhu satu blk utk playroom dia... nnt adik dia kluar insyaAllah...Nuh leh main2 dgn adik dia..waaaa berangan gitu...kt playroom tu leh letak ni kan...
ni amek dr fb yg jual benda alah ni... mama and kids junction ...akak tu jual 6 panel haenim ni n free tikar evamatic ni dgn harge rm589...free shipping seluruh semenanjung mesia... harge mcm ya Allah... tp biasala harge panel haenim ni..kalo preloved pun still mahal...ajukan pd ayah dia ckp beli la..waaa ayah bkn main lg... tp umah xsiap lg beli pun nk letak mana..n imagine kalo si Nuh dlm ni mesti dia melalak nk klua..so mcm membazir kot beli...

pastu ronda2 blog org lg.... sekrg byk seller jual gelongsor...ala kt mana2 fb pun ada org jual..gelongsor ala2 camni..

mmm kalo ltk kt umah mesti Nuh nak main je...tp umah mana ada space.. Alhamdulillah lah pembaziran xberlaku sbb benda alah ni bkn mahal pun..kt fb ada yg buat kutu, ansurans, n kalo bernasib baik ada yg wt group buy leh dpt harge murah...

tp mama minat gak gelongsor2 mcm kt bwh ni..unik je


hahahaha yg last skali tu kalo beli mesti si Nuh suka... main xbrenti2 la... ni sume amek kt website oldstreet... dia jual preloved je..preloved2 pun mahal gak ratus2 gak... tetiba i nak ajukan pd ayah suh beli yg last tu huhuhuhu.... tp tula umah kecik mana la nk ltk mainan bsr alam ni..sat lg umah penuh mainan je...

Ayah pun ada nafsu nk belikan mainan utk anak dia..dia nk belikan Nuh mootorbike and keta yg leh naik siap ada remote tu..ari tu mmbr nk tolak dia nye..dia ckp buat menyemak umah je.bkn anak dia main pun... hahaha...kalo beli ltk umah kami pun wt menyemak je...tp motor dn keta tu much cheaper dr benda2 alah dia atas tu...cuma mama ckp no and no coz xde parking nk ltk kalo dh beli nnt...

n dulu berangan nk beli rack girrafe..mcm comel je susun mainan2 Nuh atas tu...most seller kt fb jual rm200 inc post...plg murah la tu jumpe... kalo dok kl leh jimat rm20 for delivery kn... lama mama usha...at last beli jugak...sbb ada org jual murah rm165 je inc post...murah kan... last stock dia ckp ape lg mama grab la without thinking... kecik je rack girrafe tu...sekrg jd tmpt isi mainan Nuh dn buku2 dia...nk kemas pun senang...smbil ajar2 anak kemas mainan sendiri...sat lg umah br rack girrafe tu akan dok kt playroom Nuh la...

waaa anak xmintak mamanye yg lebih2 kan.. tula memanjakan anak lg...ala anak kecik lg biarla anak bermain hehehe...tp tu semua kehendak je bkn keperluan...nak main gelongsor boleh je g playground kn....tp kalo nk beli nk bg besday present utk Nuh masa yg ke 2 nnt why not kn.....

1 comment:

ibu_BatRiSya @wardah said...

Samala...aku sbb tgk gambar warna warni yg rase nak beli mainan anak....zmn kita dulu kan xde...huhu..tergoda mak!

HIDUP BAHAGIA BERSAMA

Daisypath Anniversary tickers

PUTERA PERTAMA

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

PUTERA KE DUA

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers>
Designed by UMIESUEstudio 2014