Wednesday, November 7, 2012

Update lg....

Salam...

Td g check up bb adik.. Alhamdulillah semuanya ok..cuma berat makin lama makin naik..adakah sy kuat makan?? tidak pun.. lain sgt pregnant pertama dn kedua ni.. dl masa Nuh hb dn blood pressure asyik prob..ni bb adik sikit2 berat sikit2 berat.. next wk kena minum air gula..pengalaman minum air gula yg pertama dl xdela mengerikan..ok what..hahaha..cuma tula nk tunggu 2 jam without doing nothing tu yg mungkin membosankan..xtau nk wt ape nnt..huhuhu...preparation for bb adik dh 70% dh.. tinggal brg yg mahal2 je lum beli..hahaha ada tu brg2 mahal..xsabar nk tunggu YES nnt.. selama ni slalu plan nk shopping utk bb adik tp tershopping utk bb besar lak...

Bb besar..semlm br g inject utk sethn..psl injection ni pkir byk kali gk dn amek masa lama gk..yela smpai drag 2 bln br nk g cucuk.. mls nk g klinik krj g klinik swasta je..lgpun free gak.. Nuh masa kena cucuk tu jerit jap la masa doc masuk jarum pastu dia relax je.. klau blk doc siap leh main2 dgn bdk2 lain kt luar.. yg xtahan siap buat aksi guling2 atas lantai lg.. semua tgk dia ckp aktifnye... oh ye berat Nuh 14 bln 10.5kg..berat ke x ek..ntah..normal kot...masa tunggu ubat ada sorg bb gal dia br pndai nk jln..tkt2 lg..kecik je bdknye..siap main dgn Nuh lg...mak dia ty Nuh brp thn ckp la 14 bln..mak dia ckp eh lbh kurang je umur anak dia...huhuhu..adakah Nuh Iman ni terlebih besar?? tinggi je lbh bdk ni mcm ayah dia..makan pun byk susu pun byk.. xgemuk2 xtembam2 pun..mungkin memanjang kot....

cite psl kerja lak..end of this month nk kena g Labuan..lama x outstation tglkan anak dn laki... pastu leh plak diorg request suh tinggal lama kt sana..bgtau hubby dia ckp ok je.. xkisah pun dia dn Nuh ditinggalkan..yela Nuh pun dh bsr..dh pandai berdikari..lgpun sejak akhir2 ni urusan Nuh semua hubby yg buat sbb aku dh xlarat dh huhuhu..mandikan, tukarkan pampers, buatkan susu..cuma mknan Nuh la hubby xreti nk sediakan.. mmm bkn susah pun mknan Nuh xyh garam dn gula..bg nasi putih ikan rebus hehehee.....mama aku dh kirim siap2 suh beli coklat hantaran abg...yeaa mmg setiap kali family ada majlis kawen aku la dok tukang sponsor coklat... mmm perfume xnk beli ke..kt Labuan murah ape..hehehe...anyway sebut psl masa dpn kerjaya ni xsabar nak tunggu thn dpn act nk tgk ape akan jd.. ramai dh start apply keja..aku?? mmm tunggu la next yr dl...harap sgt ke arah kebaikan...

k la tu update kt setkt ni...Last but not least..
budak ni hy diam bila tgk iklan..kalo x dia akan ke sana ke mari xberhenti....

1 comment:

Lily@MamaZaraZareef said...

Mama nuh shoping sakan brg bby, nak dpt bby girl ye..dpt lain jantina slalu byk kena beli br kan..^__^

HIDUP BAHAGIA BERSAMA

Daisypath Anniversary tickers

PUTERA PERTAMA

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

PUTERA KE DUA

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers>
Designed by UMIESUEstudio 2014