Tuesday, September 3, 2013

Kehilangan...

Assalamualaikum.

Hari Khamis ari tu kami dikejutkan dengan berita sedih....

My biras aka adik ipar en hubby kembali ke rahmatullah...

Adik ipar hubby merupakan isteri kepada adik hubby yg ke 4.. br last year kawin masa raya thn lepas.. ramai yang tanya nape dia dia meninggal..mm dh ajal dia kan...

Tp just nk cite la.. dulu pernah cite kt sini dia ada sakit ape.. act lps operate tu dia xberapa sihat gk.. kena g kimo gk tp xleh buat kimo ada prob apa ntah.. kena operate skali lg utk masuk ubat memudahkan kimo.. puasa ari tu dia kena kuning.. tp dia xnk g hospital..tu la last aku jumpe dia.. terkilan gkla xdpt jumpe masa raya... mak in law cite masa raya ari tu sakan dia kluar beraya.. masa famili en hubby berkumpul kt kemaman dia nk join gk tp mak xbg dtg sbb tgk keadaan dia mcm lemah je..so akhirnye xberkesempatan kami jumpe..

act kami terima berita yg menyatakan dia tenat dlm pukul 2 camtu la..mak tepon suh kami blk.. pastu kami plan esok pg br nk blk sbb tokwan en hubby nk blk esok..sbb mlm jumaat dia nk g surau.. pastu dlm kol 3 mak tepon skali lagi menyatakan dia dh xde... sedu sedan suara mak.. so kami ape lg blk amek anak2, amek tok wan amek mak su hubby ramai2 blk trg.. ptg tu org blk keja so traffic agak slow la jugak...

At first diorg ckp nk kebumi esok pg..sbb nk tunggu suami aka adik ipar ku yg sekrg bertugas di kedah..yela kedah dn trg kn jauh... tp org sekeliling bising ckp xbaik simpan mayat lama2.. so dikebumikan lps isya'...masa aku smpai tu ngam2 dia nk tutup mayat..sempatla tatap wajah dia buat kali terakhir..masa tu sedih sgt sbb suami dia xdpt tgk wajah dia.. wuaaaa nk nangis rs..

Arwah selamat dikebumikan lps isya' tu.. Alhamdulillah urusan arwah bejalan lancar.. kami buat tahlil 3 mlm utk arwah...

Genap sethn arwah menjadi famili kami.. aku kenal arwah since aku bertunang.. dia dn adik ipar aku bercinta since sek lg... arwah sgt baik..seblm kawen aku dn hubby selalu jd penasihat arwah dn adik ipar aku yg perhubungan diorg penuh liku dn cabaran.. mmm akhirnya membuktikan cinta arwah mmg utk adik ipar ku Firdaus..

Adik ipar ku lak.. smpai trg ngam2 kol 12 tgh mlm tu.. masa smpai tu nmpk cool je..xtau la ati dia camne.. mak ckp dia dh meraung masa diberitahu wife dh meninggal...mmm tp adik ipar aku masa sepanjang ada kt umah ari tu nmpk ok je..yela luth n nuh ada sebg penghibur ati.. maybe lelaki xkn nk tunjuk kn...

still smpai sekrg i mcm xpercaya arwah dh pergi meninggal kami..moga rohnya dicucuri rahmat....

Al fatihah buat Siti Nur Aishah bt Abd Hadi
1989-2013

1 comment:

Lily@MamaZaraZareef said...

takziah nane..sedeynye husbnd die tak smpat tatap wajah arwah kali terkahir..dah smpai ajal kan..muda lagi tu umur die..T_T

HIDUP BAHAGIA BERSAMA

Daisypath Anniversary tickers

PUTERA PERTAMA

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

PUTERA KE DUA

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers>
Designed by UMIESUEstudio 2014