Wednesday, July 24, 2013

Raya xlama lg

Salam...

Pejam celik pejam celik dh half Ramadhan dh..n i still xtinggal posa tau..ops bkn ngandung tau tp yela fully bf...

Persiapan raya..Alhamdulillah dh hampir siap..kuih raya aku tempah je semua...hahaha maklumla i xpandai baking kuih... baju raya.. last minit tempah ari tu..dh siap dh cuma lum amek dr tailor lg... tema di pg raya.. pink belacan..act nk pakai je baju raya yg ada... just beli kain utk en hubby.. sbb en hubby nye seluar semua dh xmuat dh.. kalo nk pakai yg thn2 lps la.. memula pun pkir nk beli baju dh siap jela sbb ms tu byk tailor dh tutup tempahan..tp last minit tailor merangkap kwn en hubby bgtau cptla kalo nk tempah baju ape lg kami g jela kedai kain kt bandar chukai cari kain utk en hubby.. sekali ku berkenan dgn kaler pink belacan lk.. memula for my baju kurung lk plan nk beli yg siap dh je tp tula tailor pun offer gk.. utk kain i merata kedai cr kt bndar chukai semua xberkenan..hahaha..yela dh biasa beli kt jackel la konon..high taste la konon.. last2 pkir2 amek jela apa ada..bkn aku pakai sgt pun bj kurung...

for 2 hero lk.. selongkar punye selongkar aku jumpela sebeban (waaa sebeban tu) baju Nuh yg xpakai lg.. pemberian atuk2 dn nenek2 ms raya thn lps.. hahaha masing2 igt Nuh ni bsr sgtla smpai beli size bsr..last2 thn ni la br muat pakai..
see berhelai2kn.. tu pun i gatal gk shopping online a few pcs hahaha..
ni lk kasut Nuh..Adidas tu.. mcm biasa i beli online je kt Adidaslers.. sbb kan Nuh ni mmg pakai kasut Adidas soal size tu doesn't matter..

For Luth lk.. byk gk baju org bg..tp semua bsr la...ala anak mama ni kecik je orgnye.. last week i g shopping the store.. the store je pun beli la sepasang baju utk Luth..sepasang je ala sian anak mama.. n sluar for abg dia.. n selongkar lk baju raya abg dia..ada la 2-3 pasang leh buat bj raya.. xteringin ke pakaikan anak sedondon kn.. mmm xpela next timela bila dua2 dh pandai jalan br leh pakai sedondon...

Baju melayu bdk diorg ni...i puas cr seluruh kedai kt bandar kemaman ni xjumpe warna pink belacan.. try google jumpela mak aiii mahal sampai rm80.. sekrg lk glemer baju melayu kain tshirt still i rasa mahal walaupun rm50 kn..sbb rs bdk2 ni pakai jap pun pg raya.. baju jalan xpe leh ulang pakai bbrp kali... last2 jumpe la kt online rm30..ok la tu..beli dh pun..dgn Nuh ngam tp adik dia labuh sikit..kena antar kt nenek dia alter sikit...

mmm dlm dok sibuk2 persiapan raya tetiba en hubby ckp kena g offshore.. memula dia ckp sempat kot raya.. tp smpai sekrg lum pegi lg..td dia kol ckp kompem g ahad ni.. job start 5hb... hahaha mcm kemungkinan bsr la dia xde di pg raya.. this is not first time dia xberaya kt darat..tp dia akan blkla raya ke 2 or 3.. cuma xbest la pg raya laki xde kn.. xde nk salam tangan suami kn... xleh nk bergambar di pagi raya.. boleh ape bergambar lps tu tp xfeel la kn..

patut thn ni raya umah mak mertua.. tp kalo en hubby xde aku raya belah aku dulu la..nasib la mama raya kt trg ni kn..kalo kt jb.. camne la aku nk blk jb dgn 2 anak kecil ni...maybe suh papa dtg amek aku pastu blk jb kot...oh harap sgt en hubby blk di pg raya...blk mlm raya pun xpela kn...

2 comments:

~ NANA ~ said...

senasib la kita suami takde raya pertama...meh la raya umah i...area tenten baru bukak seberang pasaraya samamaju tu...hihi

Lily@MamaZaraZareef said...

aku semalam dah start ponteng pose dah..hehehehe..nway, semoga papa budak2 ni smpat balik ye..sedih gak klu husbnd takde sama2 pagi raya kan..wuwu

HIDUP BAHAGIA BERSAMA

Daisypath Anniversary tickers

PUTERA PERTAMA

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

PUTERA KE DUA

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers>
Designed by UMIESUEstudio 2014