Tuesday, September 18, 2012

Nuh Iman first birthday

Salam..

Yeaaa Nuh dh sethn 12th Sept yang lalu.. mcm br je lg bertarung nyawa dlm labour room.. dh sethn rupenye.. dh leh jd abg long.. ops.. yeaaa Nuh bakal jd abg long... is it too early..kn kan kan.. tula kami pun x sangka.. but ni kn rezeki dr Allah.. Kami terima seadanya.. n after this br kt planning betul2 ye.. coz umur dh tue pun kena bertungkus lumus la tambah zuriat hahahaha...

mmm bithday party or cake??? ala xde pun.. kejam x mama ayah Nuh coz xwt birthday party.. at least belila kek kan.. kami mmg xplan pun.. huhuhuhu hampeh x.. cuma iringan doa je buat Nuh agar dia jd anak yg soleh dn terus membesar dgn sihat dn cergas..rasa nak tunggu bila kami ada rumah sendiri br nk wt kenduri or party ni semua.. mcm xsesuai je lg umah sekrg ni.. tgk org lain wt party bagai mcm xpatut la plak xwt utk Nuh... xpela syg next time la ye....

Act plan asal ialah menyambut besday Nuh kt Jakarta.. yes mama ada bisnes trip to Jakarta so nk plan la kami sefamili ke sana..at last Nuh sakit, ayah mcm susah cuti, xsempat nk wt passport utk Nuh jd plan tu xjd...mama kena la ke jakarta seorg diri iaitu pd next oct...wuaaa ayah leh x cuba pujuk boss tu bg cuti agak2 time tu...

But xdisangka2 my auntie ajak g cameron lk join family day office dia.. act nama je family day tp smpai sana masing2 wt hal sendiri jela..so anggapla holiday ni sempena besday Nuh yg pertama kn..walaupun without kek...rasa mcm membazir nk beli kek sbb x g sana ramai2 n ayah pun xsuka kek...so hajat nk beli kek tu dibatalkan la...kami bertolak awal ke cameron jumaat 14hb tu.. lalu ikut bentong pahang... konon nk konvoi dgn office makcik.. mmgla konvoi tp 2 kali tersesat sbb terlps pandang org dpn dn miscommunication.. lewat gak la smpai dlm kol 2... kami menginap di Heritage hotel kt tanah rata..rate dia rm280...tp sbb corporate rate kami dpt rm200..lps check in tu ku dn hubby eh plus Nuh g cr mkn lapar tuuu.. dkt je tmpt mkn dgn hotel.. ptg dlm kol 5 ku dn makcik g pasar malam kt brinchang..ramai gk org maklumla ari cuti...nk tawar menawar pun susah sbb ramai pelancong kn...






kt pasar tu kami xbeli ape2 pun..just beli fridge magnet dn topi utk Nuh..tp topi tu hy betahan jap je.. tu pun sbb dia tdo...kalo x jgn harap dia nk pakai...mmm bdk2 mmg xsuka pakai topi ye..mlm tu kami xkluar hotel pun...join dinner dgn staff cimb pastu blk bilik tdo..letih ooo.. letih travel dn jalan2 kt pasar malam dia..

Esoknya kami check out awal2.. cimb leh dok semlm je... pastu kami sewa apartment... lps amek kunci apartment kami jalan2.. at first singgah kt kedai2 tepi jalan tu...cantik2 pokok dn cactus yg dijual nye..rasa mcm nk beli tp pkir umah sewa kan plus ada kucing2 yg suka menjahanamkan nnt terus xjd.. tp hubby sempat beli benih pokok.. xtau la bila nk tanam tu hehehehe...semangat je lebih...

lps tu singgah lg kt kedai2 tepi jalan..asyik singgah kedai je hehehehe... shopping la ape lg..tp kami xshopping sakan pun.br je lps raya kan..duit pun dh terbang byk.. beli ole2 utk bb sitter Nuh, bdk opis dn diri sendiri je..mostly mknan je pun dgn fridge magnet...lps shopping kami singgah minum kt ladang strawberry..semuanya berasaskan strawberry..and to be honest ku mmg xsuka...lbh2 air strawberry tu..lps minum kami naik lg g ladang teh..tp bkn ladang teh boh..xpela asal kan ladang teh kan..


Lps g ladang teh..kami penat dh dn nk blk hotel..singgah dl kt taman bunga..lupe sudah nama taman tu..hahaha hampeh la...xleh jd pengulas yg baik..tempat tu cantik penuh bunga2..cumanye bunga tu xwangi sgt la..







Lps jalan2 tu kami blk apartment..mlm tu kami klua plan nak g night market lg tp jalan jem plus penuh dgn org..parking pun xde..tp kami g hospital cameron highland mlm tu...kwn makcik keguguran masa naik cameron...masa kt hotel tetiba je janin klua..terus dikejarkan ke hospital.. mlm tu kami g la melawat dia.. first time masuk hospital comeron...cantik gile.. bersih mcm baru...pastu xde patient pun..dlm ward yg sebsr aku rasa lg bsr ward hospital kemaman ni ada 3 patient je..huhuhu bahagia nurse dlm tu.. tp xamek gmbr la plak.. tp mmg cantik la...nmpk baru...nurse tu ckp mmg baru dlm 2005 dia buka.. tp for me 2005 tu dh lama gk... dn guard dia x strict mana pun..kami leh je masuk melawat cuma xleh lama sgt la..

oleh krn jln jem kami blk je apartment..tdo lg best sbb esok pg2 nk bertolak blk.. plan nk blk kol 8 tp kol 9 br bertolak..kali ni blk ikut gua musang kuala berang...sbb nk singgah k.trg lk.. pg tu hujan..ingat nk singgah smoke house dn tmn kt situ amek gmbr..tp xsempat lk hujan..

so far okla bercuti kali ni..mama janji next besday Nuh kt g jalan2 lg..hubby ajak g langkawi lak..hehehehe..selagi x buat umah sendiri selagi tu xnk wt party...hahahaha leh x gitu..lps ni hubby plan leh g sana lg lps ni dgn famili kami yg kecik ni je ke..dn kt jalan2 byk g taman lk lps ni..sbb rasanya kali ni byk g kedai shopping je....

1 comment:

Noli@Ibu Wafa said...

tahniah yer..dah nak jadik abg dah Nuh yer..wafa p cameron masa kecik2 dulu jer..hihi..nnt nk pegi jugak la..:)

HIDUP BAHAGIA BERSAMA

Daisypath Anniversary tickers

PUTERA PERTAMA

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

PUTERA KE DUA

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers>
Designed by UMIESUEstudio 2014