Monday, February 7, 2011

kemaman..my new home...

Salam,
Actually dah nak hampir seminggu aku dh jd warga kemaman... memang xpernah sangka akhirnya aku menetap di sini..tanah tumpah kelahiran mama...
2hb ari tu melambai tangan utk shah alam, bye2 kota kemuning and welcome to kemaman...or lebih specific binjai kemaman...binjai leh kata dh jauh sikit dr bandar chukai...masuk ke dlm sikit...bila org dengar binjai je semua ckp jauh nun di sana...tp dalam seminggu ni berari2 lalu dr binjai ke bandar, dr binjai ke chendor dh rs mcm xdela jauh sgt pun berbanding mula2 dtg dl..bak kata pakcik pokok2 kt sekeliling tu tegur kt sbb xknl kt..sbb tu rs jauh bile first time g..bila lama2 dh lalu diorg semua dh kenal dh so sbb tu rs dekat...
mmm kini dh 2 ari aku bekerja kt company baru...well what i can i say a difference culture sini dn tmpt lama keja...lebih flexible dan relax je...mm relax ke maybe sbb br bekerja...actually byk benda yg kena buat kt sini...cuma maybe enjin belum panas dn masih takut lagi nk buat sesuatu kat sini...mungkin byk lg kena belajar..dn agak blur gk dok sini...ape yg xbest sbb sorg je pompuan so byk facility utk pompuan tu limited...bab keja dgn semua lelaki kt sini...mmm act lelaki kt sini sume adik2 je..dn adik2 nie agak peramah2 gk orgnye...
bermula la idup sebg org kemamang...mungkin setlh sebln berlalu aku akan biasa dgn semua ini...suasana baru, umah baru dn kerja baru..anyway still miss shah alam and all people at shah alam..

2 comments:

faiez said...

ewah..siap tambah 'g' dh kt perkataan...ganu mmg besh!!!

nane n kerry said...

saje je tu..

HIDUP BAHAGIA BERSAMA

Daisypath Anniversary tickers

PUTERA PERTAMA

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

PUTERA KE DUA

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers>
Designed by UMIESUEstudio 2014